Vežbe sa tegovima za savršeno oblikovan stomak

by | decembar 21, 2019

Već imate uhodanu fitness rutinu, ali već neko vreme ona ne daje rezultate, koje ste imali na početku. Reč je o tome da su se vaši mišići navikli na tu vrstu napora i više ne dolazi do pucanja, obnavljanja i rasta mišićnih vlakana. Da biste to postigli, neophodno je da u svoj trening uvedete veće opterećenje u vidu tegova, kako biste ponovo osetili napor tokom treninga i ponovo videli sjajne rezultate.

Kada je najproblematičnija regija na našem telu u pitanju, poseban uspeh postići ćete ako u svoj trening uključite i tegove.

Danas smo za vas pripremili 4 vežbe sa tegovima, koje će vam pomoći da stomak dovedete do perfekcije. Počnite sa težinom od 5 kilograma, koju vremenom možete povećavati.

Da bi ovaj trening bio efikasan izvodite svaku od 4 vežbe po 30 sekundi naizmenično i bez pauze. Nakon prve serije odmorite minut, a zatim odradite još dve serije sa istom pauzom.

1. Makazice

Lezite na leđa sa tegićima od po 2.5 kg u rukama, podignutim iznad glave. Ruke podižite napred istovremeno podižući noge jednu preko druge, kako biste izveli makazice. Ruke i noge približavajte dok se gotovo ne dodirnu a zatim se vratite u prvobitni položaj, sve vreme prebacujući nogu preko noge. Vežbu izvodite 30 sekundi.

2. Obaranje nogu na jednu stranu

Lezite na tlo sa tegom u obe ruke, noge podignite uspravno, tako da telo formira ugao od 90 stepeni, zatim savijte kolena i lagano ih spustite na jednu stranu, nekoliko centimetara od tla, vratite ih u prvobitni položaj pa ponovite postupak i na desnoj strani. Vežbu ponovite koliko god puta možete za navedenih 30 sekundi.

3. Zaokret s tegom

Zauzmite sedeći položaj sa savijenim kolenima i petama oslonjenim na pod. Gornji deo tela držite uspravnim, a trbušnjake aktivirajte tako što ćete dodatno uvući stomak. Teg držite s obe ruke ispružene ispred tela. Teg prebacite u levu ruku, a desnom se oslonite na leđa, savijte telo lagano ulevo i tegom dodirnite zadnji kraj srunjače, vratite se u prvobitan položaj i istu vežbu ponovite i na desnoj strani. Vežbu izvodite tokom 30 sekundi.

4. Podizanje kukova

Lezite na levu stranu tela i oslonite se na lakat. Teg držite u desnoj ruci lagano ga oslanjajući na desni bok. Noge ispružite i držite ih spojene, a bokove podignite uvis, lagano se spustite pa ponovite vežbu. Izvedite vežbu po 30 sekundi na obe strane tela.

Foto: GettyImages

Fitness saveti: Kako da vam trening na traci postane zabavniji? (VIDEO)

Tagovi:

top