Vežbe za savršenu zadnjicu: Gde najčešće grešimo?

by | novembar 24, 2019

Odluka da napokon počnemo sa aktivnim treninzima u početku nam može izgledati kao potpuno pogrešna ideja, jer nas trening iscrpljuje, a rezultati se pojavljuju izrazito sporo, međutim, na samom kraju uporno i pravilno izvođenje vežbi dovešće nas do zdravijeg, lepšeg i samozadovoljnog odraza u ogledalu, a to je ono što svaka od nas u osnovi želi.

Kada je oblikovanje tela u pitanju, činjenica je da su pojedini delovi tela prirodno podložniji nakupljanju masnih naslaga i teže ih je preoblikovati, ali ispravnim izvođenjem vežbi i upornim radom, ništa nije nemoguće. Jedno od najzahtevnijih područja za oblikovanje na telu, svakako je zadnjica, pa je veoma važno da svaku vežbu specifikovanu za ovaj deo tela izvodite ispravno.

Jedna od najčešćih grešaka koju pravimo prilikom izvođenja ovih vežbi je nedovoljno zatezanje mišića, što je posledica izostajanja željenih rezultata. Izvođenje vežbi specifikovanih za oblikovanje zadnjice učinkovitije je kada pri njihovom izvođenju napnete mišiće, jer na taj način dodatno podstičete sagorevanje masnih naslaga.

Način na koji izvodite vežbe veoma je važan, ba je bitno da zauzmete potpuno pravilnu poziciju, kako ne biste izazvali neželjene povrede i istezanje mišića.

Još jedna od čestih grešaka je forsiranje sebe do krajnjih granica. Kada pravite trening za sebe, veoma je bitno da poznajete sposobnosti svog organizma i da znate u kakvoj ste formi, jer ukoliko se preopteretite, vaše telo neće biti u stanju da vežbate narednih dana i samim tim usporićete napredak i efikasnost do sada učinjenog.

Inspiraciju za vežbe specifikovane za oblikovanje gluteusa pronađite ovde!

Foto: GettyImages

Trening za savršeno oblikovanu zadnjicu koji možete uraditi kod kuće(VIDEO)

Tagovi:

top