Trening koji može da zameni kardio: Vežbe sa tegovima (VIDEO)

by | septembar 29, 2019

Svi koji su se već upustili u proces mršavljenja, kada je trening u pitanju, počeli su sa kardio vežbama, kao najsigurnijim načinom da sagorite suvišne masne naslage. međutim, da li ste znali da postoji još jedna kombinacija vežbi, koja će podjednako efikasno ubrzati metabolizam i sagoreti masne naslage na kritičnim regijama vašeg tela?

Kardio vežbe su one vežbe, koje podižu frekvenciju srca, a najčešće su koncipirane u vidu cirkularnih treninga visokog intenziteta, s kratkim pauzama za odmor. Pored kardio treninga, podjednako efikasno ćete izgubiti kilograme, ako se odlučite za vežbanje s tegovima. S obzirom da za ovaj trening morate aktivirati veći broj mišića, on je gotovo podjednako učinkovit kao i kardio.

Prednost treninga sa tegovima, pre svega nalazi se u ubrzavanju metabolizma, a uz to, ovakvo stanje metabolizma trajaće duže, dok se posle kardio treninga, ubrzani metabolizam veoma brzo vraća u prvobitno stanje.

Adekvatan trening s tegovima, objedinjuje nekoliko veoma zahtevnih vežbi, kod kojih je pravilno izvođenje od presudnog značaja.

Ipak, ako želite stvarno efektne rezultate, bitno je da pokušate da iskombinujete kardio vežbe, sa vežbama, koje uključuju sprave i tegove. Na ovaj način aktiviraćete sve mišićne grupe i povećaćete mišićnu masu, a uz to ćete sagoreti i veći broj unetih kalorija.

Savet za dobar trening sa tegovima, možete pogledati OVDE.

Foto: @showpo

Pročitajte i…Plank: Vežba koja će vaš stomak oblikovati bolje od trbušnjaka

 

Tagovi:

top