Idealne pilates vežbe za oblikovanu zadnjicu (VIDEO)

by | septembar 12, 2019

Promena vremena nas motiviše  i na promenu životnog stila, pa s prolećem u naš život obično uvodimo mnoge zdravije navike, a posebno one vezane za vežbanje, koje nam tokom lenjih, hladnijih dana i nije baš omiljena aktivnost. Promene u ishrani i aktivno vežbanje, osim u našem izgledu i raspoloženju, doneće značajno poboljšanje i kada je naše zdravlje u pitanju.

Ako trening postane vaša svakodnevna aktivnost, posle nekog vremena, počećete da uživate u njemu i on će postati vaša omiljena aktivnost, kojom ćete ispunjavati svoje slobodno vreme. Ako ste i vi jedna od onih osoba, koja uživa u treningu i ne trenira nužno, da bi izgubila kilograme, već želi da efikasno oblikuje svoje telo i naglasi svoje obline, pilates vežbe su savršen izbor za vas.

Zadnjica je jedno od najproblematičnijih područja na našem telu, posebno je podložna nakupljanju suvišnih masnoća i gubitku mišićne elastičnosti, pa je zaista potrebno često vežbanje, ako želite da ona izgleda zategnuto i besprekorno. Pilates vežbe na prvi pogled ne izgledaju zahtevno, jer su statične, ali ukoliko niste u kondiciji mogu biti veoma naporne, jer podrazumevaju izdržljivost. Važno je da imate svest o sopstvenoj izdržljivosti, da ne forsirate svoje telo i da postepeno povećavate broj serija i ponavljanja vežbi.

A da bi vaša zadnjica izgledala zadovoljavajuće, povećajte unos vode, kako biste se oslobodili toksina i smanjili problem celulita i praktikujte neke od ovih korisnih vežbi za zatezanje i oblikovanje gluteusa.

Foto: @stayfitpal

Pročitajte i…Smanjite višak na bokovima: Najefikasnije vežbe i plan ishrane!

Uradi sama: Desetominutni trening za ravan stomak (VIDEO)

Tagovi:

top