Idealan trening za oblikovanje nogu i zadnjice (VIDEO)

by | jul 10, 2019

Odluku da se konačno aktiviramo i započnemo s vežbanjem, obično vezujemo za leto, ali ne postoji pravo vreme, kada su dobre odluke u pitanju, pa ako još uvek niste počeli, još uvek nije kasno da se aktivirate i svoje telo oblikujete do figure o kojoj ste oduvek sanjali.

Kada su vežbe u pitanju, postoje one, koje su nam jednostavnije za izvođenje, pa ih češće praktikujemo, kao i one, koje izbegavamo, jer je njihovo pravilno izvođenje poprilično zahtevno. Takve vežbe obično su i najefikasnije, a prva među njima svakako su čučnjevi. Čučnjevi su najefikasnija vežba za zatezanje i oblikovanje nogu, zadnjice i mišića zadnje lože. Ukoliko ih izvodite pravilno, aktiviraju i stomačne mišiće, pa bi idealno bilo da nekoliko serija čučnjeva postanu sastavni deo vašeg treninga.

O efikasnosti ove vežbe svedoči činjnica da izrazito efikasno oblikuju telo, sagorevaju višak kalorija, ali i povećavaju fleksibilnost mišića i našu ravnotežu. Iako su u svojoj suštini oni vežba snage, deo su i kardio treninga, jer u zavisnosti od vrste čučnjeva i vašeg tempa, oni mogu biti izrazito dinamični.

Kako bi svaki vaš trening prošao bez nuspojava u vidu upale mišića ili eventualnih povreda istezanja, ne zaboravite da se zagrejete pre početka treninga i da ne preterujete sa brojem ponavljanja.

Ako želite efikasan predlog za izvođenje čučnjeva i savršen trening za noge i zadnjicu, pogledajte ovaj video.

Foto: @giizeloliveira

Uz ovaj 30-ominutni trening pripremite svoje telo za bikini (VIDEO)

Tagovi:

top