Joga za početnike – trening za dušu i telo

by | jun 22, 2019

Iako je veoma teško uvrstiti vežbanje u svoju rutinu, to je jedna od najboljih stvari, koju možete učiniti za svoje telo i svoj organizam. Na samom početku najvažnije je da budete odlučni i uporni, a kada jednom osetite sve benefite koje fizička aktivnost ima na vaš organizam, posebno će vam prijati i pronaći ćete u sebi motivaciju da svakodnevno nastavite sa treningom.

Iako većina nas pribečne vežbanju, kao najefikasnijem saborcu u borbi sa viškom kilograma, oni koji su zagovornici zdravog života znaju, da je ono mnogo važnije jer opušta i oblikuje mišiće i oslobađa od stresa. Zato kardio trening nije izbor onih koji vežbaju jer u tome uživaju, njihov izbor su obično ne baš tako zahtevne vežbe, koje će blagotvorno delovati i na um i na telo.

Joga je način vežbe, koja podstiče izdržljivost, učvršćuje telo i umiruje um. Sama po sebi, joga podrazumeva različite nivoe, ali ukoliko ste početnik, dovoljno je da savladate osnovne vežbe i na njima se zadržite na neko vreme. Jogu praktikujte kao deo jutarnje i večernje rutine, kako biste opušteno i rasterećeno započeli i završili svoj dan.

Svakodnevno praktikovanje joge povećaće vašu fizičku sposobnost i i izdržljivost, pa ćete s vremenom primetiti kako su nekad zahtevne dnevne aktivnosti, sada potpuno jednostave i da u njima sve više uživate.

Svoj prvi trening joge, možete imati već danas, u udobnosti svoga doma, a inspiraciju i detaljne instrukcije za osnovne vežbe, možete pronaći ovde!

Boks – sport koji će žensko telo izvajati do perfekcije

Foto: @aloyoga

Tagovi:

top