Koje su to prednosti treninga sa partnerom?

by | april 6, 2019

Iako se sa lepim vremenom pojavila i naša svest o tome kako je pravo vreme za promene i uvođenje zdravih navika, mnogima od nas još uvek fali motivacija. Kada pomislimo na naporan kardio trening poželimo da se vrate ušuškani zimski dani, ali šta ako postoji trening koji će biti podjednako efikasan i zabavan?

Reč je o treniranju u paru, sa svojom jačom polovinom, koji podrazumeva efikasne vežbe, koje možete izvoditi u teretani, ali i u udobnosti svog doma. Ovaj način vežbanja veoma je koristan, jer ćete uvek motivisati jedno drugo, kako biste kao par izgledali što atraktivnije, ali i bili što zdraviji i energičniji. Ako ste tek na početku, počnite sa zajedničkim, laganim trčanjem u prirodi, a onda vremenom nadogradite trening novim vežbama, kako biste nakon nekog vremena oformili zahtevan trening koji ćete zajedno raditi.

Ova vrsta treninga razviće strpljenje i toleranciju u vašem odnosu, jer će partner biti svestan da vam je potrebno više vremena, jer nemate snage i kondicije koliko i on, zato je važno da unapred napravite plan vežbanja i prilagodite intenzitet vežbi, koji oboma prija. Ovakav način vežbanja donosi dobre rezultate, pre svega jer pruža odličnu motivaciju, pa su šanse da odustanete nakon nekoliko dana veoma male.

Odličan primer vežbanja u paru i ideju za svoj trening, pogledajte ovde!

Foto: GettyImages

Pročitajte i…Po ceo dan ste za kompjuterom? Ove vežbe su kao stvorene za vas!

Tagovi:

top