Počnite na vreme: Detox i trening plan

by | februar 12, 2019

Koliko god se činilo da je leto daleko i da još uvek imamo vremena da se pripremimo i liniju dovedemo do perfekcije, vreme je da počnemo upravo sad, kako ne bismo upali u scenario, ponovljen već toliko puta i sunčane dane dočekale potpuno nepripremljene.

S obzitom da je iza nas zimski period koji podrazumeva uživanje u jakoj hrani i nedosrtatak fizičke aktivnosti, upravo od toga treba da počnemo. Vreme je za detox i trening plan, koji će vas dovesti do željenog izgleda, a organizam učiniti zdravijim i punim energije.

Detox je odličan način da organizam očistimo od svih štetnih materija, koje smo poslednjih meseci unosili u njega. Kada kažemo detox, ne mislimo samo na sveže ceđene sokove, koji će zaista pročistiti vaš organizam i pokrenuti metabolizam, govorimo i o pravilnom načinu ishrane, koji će dubinski izmeniti vaše zdravlje, ali i vaše telo.

Osnovni korak svakog zdravog detoxa je ispijanje što veće količine vode. Voda je najzdraviji napitak, koji našem telu pomaže da izbaci toksine i nadomesti potrebnu energiju, pa bi bilo poželjno piti barem2 litra vode dnevno.

Potrudite se da se neki, po mogućstvu duži vremenski period držite podalje od slatkiša, zaslađenih i alkoholnih pića, kako biste uvideli, koliko štetno ove namirnice utiču na stanje u vašem organizmu. Koža će vam biti čistija, kilogrami će se smanjiti, a vi ćete se osećati neuporedivo zdravije.

Potrudite se da se vaša ishrana narednih dana zasniva pre svega na proteinima i vlaknima, kako biste se hranili zdravo, a bili siti duži vremenski period.

Voće i povrće možete jesti u svakom obroku, kako za užinu, tako i kao glavno jelo. Bitno je samo da sve spremate bareno ili grilovano, kako biste smanjili unos loših masnoća.

Odaberite neki sveže ceđeni sok, kojim ćete započeti svaki svoj dan, kako biste pročistili svoj organizam od toksina. Na ovaj način unećete sve potrebne minerale i vitamine, i svoj organizam ćete opskrbiti energijom koja će vam pomoći da svoj dan započnete produktivno.

Pročitajte i…3 instant obroka, koja će vam za tren povratiti energiju

Trening plan:

Kako biste pokrenule metabolizam, podstakle izgradnju mišića i topljenje masnih naslaga, potrebno je da se aktivirate i počnete da trenirate barem 30 minuta dnevno.

S obzirom da većina nas nema vremena za odlazak u teretanu, usled smnogobrojnih obaveza, idealno rešenje je da svakoga dana izdvojite pola sata za aktivan trening kod kuće, koji će izgraditi vaše mišiće i podstaći after burn efekat.

Počnite sa vežbama zatezanja, koje podrazumevaju lagane treninge. Ove vežbe podrazumevaju aktivaciju mišića ruku, nogu, leđa, ramena i grudi. Radite po jednu vrstu vežbi istezanja, za svaku grupu mišića. Idealno bi bilo da odradite 3 serije od 10 do 15 ponavljanja.

Kada je sagorevanje masti u predelu stomaka u pitanju, uvedite vežbe kao što su trbušnjaci za gornji, srednji i donji stomak, koje ćete takođe raditi u 3 serije po 15 ponavljanja. Uz to, kada osetite da vam ta vrsta treninga postaje jednostavna, povećajte broj ponavljanja.

Kardio treninzi su veoma efikasni za sticanje kondicije i efikasno sagorevanje kalorija, zato svakodnevno 15 minuta svog treninga posvetite kardio vežbama.

Neizostavan korak posle svakog treninga je istezanje napregnutig mišića.

Uz ovaj plan ishrane i treninga, do leta ćete izgledati besprekorno, a kada vam ovo postane rutina, uživaćete u svojim zdravim navikama i prelepom izgledu.

Pročitajte i…Kardio trening idealan za pokretanje svakog mišića (VIDEO)

Foto: @rocky_barnes

Tagovi:

top