Svi ga spominju kao najbolji način za skidanje kilograma, ali, šta je kardio trening?

16/12/2020 in Fitness
Svi ga spominju kao najbolji način za skidanje kilograma, ali, šta je kardio trening?

Lepota i Zdravlje

Kardio trening je najefikasniji način za skidanje masnih naslaga, postizanje i održavanja kondicije.

Ove vežbe su neophodne za svaki efikasan program treninga jer podstiču sagorevanje masnoća ali su ujedno dobre i za celokupno zdravlje organizma. Takođe, ukoliko dugo niste vežbali, i nemate snage za druge treninge, kardio trening uvek možete prilagoditi svojim mogućnostima.

Kardio podrazumeva bilo koju vrstu vežbanja gde srce dostiže od 60 do 85 posto od maksimalnog broja srčanih otkucaja. (Pročitaj: Upoznajte novi velnes trend: Kardio trening 12-3-30)

Najčešće kardio vežbe su hodanje, trčanje, vožnja bicikla, plivanje, trčanje na traci, stepenice, preskakanje konopca. Naravno, možete napraviti kombinaciju ovih aktivnosti, ali bitno je da trening traje od 30 do 60 minuta.


Sa kardio trenigom je najbolje početi ujutro i tako ćete podstaći organizam da ubrzano sagoreva kalorije u toku celog dana. Za jutarnji kardio trening važno da bude niskog intenziteta.

Kardio vežbama ubrzavate metabolizam, jačate srce i pluća i smanjujete broj otkucaja srca u stanju mirovanja. Kardio povećavaju priliv krvi u mozak, što poboljšava koncentraciju. Takođe, doprinose smanjenju stresa i jačanju imunološkog sistema. (Pročitaj: Trener poznatih savetuje: 5 pravila koja će vam pomoći da se konačno pokrenete)

Pogledajte video koji će vam omogućiti da kardio trening uradite kod kuće.

lepotaizdravlje.rs

Inside Creative House/Getty via Guliver

Komentari (0)

Loading