Posle ove inspirativne priče, svi izgovori padaju u vodu

18/08/2020 in Fitness
Posle ove inspirativne priče, svi izgovori padaju u vodu

Lepota i Zdravlje

Da su godine samo broj i da ne moraju biti ograničenje ni za šta, pa ni za bavljenje sportom, potvrđuje i priča simpatične gospođe Džoen Mekdonald. Ona je u poznoj dobi, sa punih 70 godina, odlučila da okrene novi list i posveti se svom zdravlju i poboljšanju kondicije. To njeno neobično putovanje zaintrigiralo je i ljubitelje Instagrama, tako da vremešna bakica broji preko 800.000 pratilaca. Tolika popularnost je potpuno opravdana. Sa svoje 74 godine, Džoen je prava fitnes inspiracija, a optimizam i ljubav prema životu primetna je na slikama i snimcima koje redovno objavljuje. (Pročitaj: Fenomen zvani Šila Kis)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Joan MacDonald (@trainwithjoan) on Aug 4, 2020 at 5:11am PDT


Njen moto najbolje opisuje životnu filozofiju kojom se vodi: Ne možete vratiti sat unazad, ali možete ponovo da ga navijeteI zaista, gledajući široki osmeh na njenom licu, kao i gipkost i snagu mišića, čini se kao da je pred njom ceo jedan život. (Pročitaj: Rešite se predrasuda i stereotipe ostavite iza sebe)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Joan MacDonald (@trainwithjoan) on Jul 21, 2020 at 5:17am PDT


Džoen smatra da je, za sve one koji ulaze u svet sporta, veoma važan izbor trenera. To mora biti neko ko će vas razumeti, ali ujedno biti dovoljno stručan da odabere adekvatne vežbe. Intenzitet treninga se mora postepeno menjati (povećavati) jer tako dolazi do napretka. Njen trener je njena ćerka, koja se profesionalno bavi sportom. Ona je dobrim delom zaslužna što Džoen radi i neke vrlo zahtevne vežbe, koje ne mogu izvesti ni oni koji su duplo mlađi od nje. (Pročitaj: Zabavite se uz maštovite vežbe Kaise Keranen (video))

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Joan MacDonald (@trainwithjoan) on Jun 9, 2020 at 5:52am PDT

Fitnes inspiracija

Svima onima koji se dvoume da li da i sami krenu njenim stopama, ona poručuje da to svakako učine. Iako se izgled sportske opreme često smatra nebitnim, Džoen veruje da je to nešto što je važno. Zbog toga, umesto vežbanja u širokoj, staroj majici, bolje je odabrati ono što će vam podići samopouzdanje. Bez obzira na to da li ste početnik ili ste u lošoj formi, treba da nosite garderobu u kojoj se osećate lepo. Ona kaže i da je veoma važno da se radujete svakom napretku, ma koliko bio mali. Ljubav prema sebi treba da vas dovede do promena. U njenom slučaju, promena je više nego očigledna.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Joan MacDonald (@trainwithjoan) on Apr 30, 2020 at 5:17am PDT

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Joan MacDonald (@trainwithjoan) on Feb 8, 2020 at 1:10pm PST

Za nju je vežbanje nešto što je u potpunosti ispunjava i svima koji je prate poručuje:

- Nemojte čekati da postanete savršeni da biste se ponosili sobom. Svoje savršenstvo, trud i hrabrost treba da primetite već danas. Volite sebe dovoljno da se promenite, i pokažite sebi tu ljubav svakodnevno.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Joan MacDonald (@trainwithjoan) on Apr 22, 2020 at 5:57am PDT

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Joan MacDonald (@trainwithjoan) on Dec 23, 2019 at 2:32am PST

lepotaizdravlje.rs

Guliver/Getty images, Instagram

Komentari (0)

Loading