Nije sve za svakog: Trening prema obliku vašeg tela

by | mart 25, 2020
Nije sve za svakog: Trening prema obliku vašeg tela

Lični trener mnogih svetskih zvezda Met Roberts kaže da se žensko telo deli na četiri oblika – jabuka, kruška, peščani sat i oblik cevčice. Danas vam donosimo najbolje treninge za njih

Da biste oblikovali svoje telo, neophodno je prvo da odredite koji oblik imate, te da prema njemu odredite način vežbanja. No, bez obzira na oblik vašeg tela, preporučuje se da mesec dana ne konzumirate alkohol, te da smanjite unos mlečnih proizvoda (osim kao dodatak čaju ili kafi) i šećera.

Za savršeno oblikovane noge: Trening od svega nekoliko minuta (video)

Roberts predlaže da vizuelizujete kako želite da vam telo izgleda:

– Nikad nećete izgledati kao Kejt Mos ako imate oblik peščanog sata. Pronađite novi uzor i tek tada ćete izgledati onako kako ste zamislili.

Kruška: Većina mase je na kukovima i na butinama

Ko: Bijonse i Rijana

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Beyoncé (@beyonce) on

Šta da radite: Intervalne treninge visokog intenziteta jer ćete njima potstaći metabolizam da brže sagorev masti. Vežbama za gornji deo tela definisaćete ruke i ramena.

Šta ne treba da radite: Vežbe za jačanje donjeg dela tela jer ćete tako samo ojačati butine i zadnjicu. Donji deo tela možete da držite u formi iskoracima i čučnjevima.

Fitness za zaposlene mame: Kako da ubacite trening u svoj gusti raspored

Roberts savetuje: Idite u šetnju i pronađite uzbrdicu, trčite do vrha i polako se spustite dole. Ponovite nekoliko puta. Ili pronađite mesto gde ćete minut trčati najbrže što možete, a onda dva minuta sporo hodati. Tako ćete se dobro izmoriti i sagoreti puno masnih naslaga.

Jabuka: Najveća prednost su noge. Žene koje imaju telo u obliku jabuke imaju malu zadnjicu, a više masnoća na rukama i trupu.

Ko: Melani Grifit, Ketrin Zita Džouns i Dru Barimor

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Catherine Zeta-Jones (@catherinezetajones) on


Šta da radite: Intervalne treninge i duge kardio treninge da biste postigli ravnotežu sagorevanja masnoće i tonusa. Fokusirajte se na trbušne mišiće i oblikovanje donjeg dela tela uz pomoć tegova.

Šta ne treba da radite: Izbegavajte intenzivne vežbe za gornji deo tela jer ćete ojačati delove koji su vam ionako dominantni.

Oni će vam biti najbolja inspiracija: Poznati koji su zavisni od fitness i čije Instagram naloge morate da pratite (video)

Roberts savetuje: Ovakve žene imaju odlične noge i malu zadnjicu. Možete mnogo da radite na nogama jer one nikada neće biti previše jake, i na smanjivanju struka, zato radite vežbe za trup.

Peščani sat: Razvijenije grudi i zadnjica, a uzak struk.

Ko: Kejt Vinslet i Najdžela Loson

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kate Winslet (@kate.winslet.official) on


Šta: Trčite, vozite bicikl i radite duge kardio vežbe. Radite trening kojim se oblikuje celo telu, kao što je kružni trening.

Nedostaje vam fitness motivacije? Pronaćićete je na ova 3 youtube fitness kanala

Šta ne treba da radite: Nemojte da pokušavate da se rešite oblina, radite na tome da ih oblikujete. Pazite na ishranu jer su ove žene sklone debljanju.

Roberts savetuje: Radite na tome da struk ostane uzak, sa vežbama za torzo i dugim kardio vežbama. Opasnost kod ovog oblika tela je da se težina rasporedi svuda ako dobijete na kilaži.

Oblik cevčice: Male grudi i pozadina sa slabo definisanim strukom.

Ko: Kara Delevinj i Kira Najtli

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Cara Delevingne (@caradelevingne) on

Šta: Povećajte unos kalorija da biste izgradili mišiće i radite na oblinama. Podeljeni treninzi su najbolji za ovaj oblik, jer ćete svaki put raditi na drugom delu tela.

Šta ne treba da radite: Smanjite kardio vežbe. Umesto toga radite vežbe snage da biste oblikovali telo.

Fitnes udvoje: Trening sa voljenom osobom nikada nije delovao zabavnije!

Roberts savetuje: Žene obično teže ovom obliku tela, dok one koje ga imaju nisu najsrećnije, jer nemaju obline. Da biste dobili obline, morate da dodate mišićnu masu.

Foto: Guliver/Gettyimages