Prolećni trening za skidanje sala sa stomaka

by | mart 5, 2020

Kako se bliži proleće nastaje panika zbog viška kilograma koji su se nataložili tokom zime. Ne krivite praznike zbog prejedanja, već ako želite vitke u kupaće kostime posvetite pažnju svom telu i nekoliko puta nedeljno uradite iscrpljujući prolećni trening.

Koliko treba da traje prolećni trening

Ako želite brzo i efikasno rezultate, potrebno je da trenirate tri puta nedeljno i to po sat i po do dva sata po treningu. Ako ste početnik i nemate puno iskustva sa vežbanjem, prve nedelje možete vežbati dva puta po sat vremena, posle čega možete postepeno da pojačate treninge tokom naredne nedelje.

Trčanje na traci ili u prirodi – nije svejedno: Razmislite čemu ćete dati prednost

Plank je idealan za početak treninga

Svaki prolećni trening treba da počne sa ovom vežbom. Plank je vežba prilikom čijeg izvođenja učestvuju gotovo svi mišiči tela, a najviše se naprežu upravo mišići stomaka, zbog čega je ova vežba idealna za sagorevanje neoželjnih naslaga. Telo postavite u plank poziciju kao na slici i u njoj ostanite 20 sekundi. U toku trajanja treninga ponovite vežbu tri puta.

plank vezba lepota

Ne zaobilazite sklekove

Sklek je jako naporna vežba koja aktivira sve mišiće stomaka. Zbog boljih rezultata potrudite se da uradite muške sklekove, iako su oni prilično teži od ženskih. ako nemate kondicije uradite tri do pet sklekova, a ako ste u formi radite ih što više.  Jedan trening treba da obuhvati tri serije sklekova, piše mogujatosama.

fitnes ljubav veza

Dodajte loptu ili teg kad radite trbušnjake

Ako želite da istopite salo oko stomaka morate dobro da angažujete stomačne mišiće, a najbolje vežbe za to su trbušnjaci. Kako bi efekat bio vidiljiv što pre potrebno je da malo otežate ovu vežbu tako što ćete u okviru njenog izvođenja uključiti i loptu ili teg. Kako biste izvele ovu vežbu sedite i potom odignite noge od zemlje, kao i kičmu, kao na slici. U tom položaju ostanite dok teg ili loptu premeštate sa leve strane na desnu stranu. Premestite loptu ili teg bar 10 puta sa jedne na drugu stranu, a posle ove vežbe uradite i deset klasičnih trbušnjaka.

fitness zena teretana lepota

Trk iz planka za akativiranje celog tela

Za ovu vežbu telo postavljate u poziciju planka. Prebacite težinu tela napred i oslonite se na ruke a nogama imitirajte pokrete trčanja. Smenjujte noge naizmenično oko 2 do 3 minuta i vežbu ponovite vežbu 3 puta u toku jednog treninga.

fitness devojka lepota

Masne naslage nastale tokom zime teško je skinuti, zato osim treninga povedite računa i o ishrani, kao i o spavanju. Ukoliko niste znale nedostatak sna može uticati na gojaznost.

Foto: Guliver/Getty