Vežbe pomoću kojih ćete zategnuti ruke

by | mart 1, 2020
fitnes zdravlje

Ruke vas pored vrata i lica odaju koliko imate godina. Zbog toga biste trebale da povedete više računa kada su one u pitanju. Potrudite se da povremeno odradite nekoliko lakih treninga za zatezanje mišića ruku, kako bi i one ostale u formi uprkos godinama koje imate.

Ukoliko ste aktivan vežbač, redovno posećujete teretanu, vama ćemo ovim primerima samo olakšati posao u definisanju ruku. U nastavku pogledajte koje smo to vežbe za ruke odvojili za vas.

Plank je broj jedan kada su ruke u pitanju

Plank, odnosno izdržaj je jedna od najboljih vežbi za ruke. Mada, može se reći da je plank odlična vežba za celo telo. Ona će učvrstiti vaše mišiće ruku i pojačati izdržljivost vašeg tela. Potrebno je da u plank poziciji ostanete 20 sekundi. Vežbu ponovite tri puta tokom treninga. Bićete umorni, ali zadovljni jer će rezultati biti vidljivi u najkraćem roku.

plank vezba lepota

Sklekovi aktiviraju sve mišiće ruku

Kada trenirate ruke, ne možete izbeći da uradite nekoliko sklekova, jer oni aktiviraju sve mišiće. Ako vam je previše naporno da radite muške sklekove, izaberite malo lakši način i uradite 5 do 7 ženskih sklekova tokom jedne serije na treningu.

sklekovi devojka teretana lepota

Dizanje malih tegova od tela

Za ovu vežbu biće potrebno da koristite tegove. Ukoliko ih nemate uvek vam mogu poslužiti plastične flašice napunjene vodom. Za ovu vežbu uzmite tegove od 1kg i 10 puta ponovite vežbu po seriji. Potrebno je da ruke postavite uz telo, držeći u šakama tegove. Zatim, lagano podižite ruke u visinu ramena dok ne budu potpuno prave. Zadržite ih u tom položaju nekoliko sekundi i vratite ponovo u početnu poziciju.

tegovi devojka lepota

Tegovi iza glave

Uzmite teg od jednog kilograma i obe ruke postavite iza glave, kao na slici. Potom, laganim pokretima teg spuštajte i podižite rukama sve vreme držeći ih iza glave. Vežbu ponovite 7 do 10 puta tokom jedne serije na treningu. Vodite računa da to ne radite na brzinu, jer ukoliko ubrzate možete se nehotice udariti u glavu.

devojka ruke vezba lepota

Dizanje tega dok ste oslonjeni na klupu

Da biste izveli pravilno ovu vežbu potrebno je da se levim kolenom i levom rukom naslonite da stabilnu podlogu, kao na slici. Ukoliko vežbu radite u reterani nećete imati problema sa osloncem. U desnu ruku uzmite teg i blago gornji deo tela nagnite napred. Teg podižite i spuštajte 10 puta, a nakon deset ponavljanja promenite ruku kojom dižete teg i nogu kojom se oslanjate.

devojka vezba lepota

Foto: Guliver/Getty