Želite savršenu formu – radite kućne poslove

by | februar 9, 2020
lepota usisavanje fitness

Uz krpu i usisivač imaćete idealnu liniju

Ukoliko nemate vremena i novca za aerobic, fitness, pilates, teretanu – postoji rešenje i za vas. Iskoristite nedelju, dan koji najviše volite i vežbajte radeći poslove u kući i oko kuće. Pustite neku muziku koja vam diže radnu atmosferu, zasucite rukave, krenite i rezultate ćete vrlo brzo videti. Biće vam zahvalni ikuća i telo.

Usisavanje

Usisavanje je jedan od onih kućnih poslova koji mnoge iritira. Ne zbog položaja nego zbog buke usisivača. Ali, izdržite jer za pola sata usisavanja izgubićete 90 kalorija. Možda vam se ne čini mnogo, ali isto biste izgubili i za 15 min kik-boksa. Usisavanjem angažujte mišiće nogu, ruku i ramena.

Čišćenje kupatila

Nešto zahtevnije je čišćenje kupatila. U isto vreme angažujete mišiće ruku, ramena, leđa i nogu. Izgubićete dvostruko više kalorija nego prilikom usisavanja. Čitavih 200 – isplati se.

Peglanje

Peglanje je jedno od onih dosadnih kućnih poslova. Ponekad više vremena treba da se odlučite na peglanje nego što na njega zaista potrošite. A inije nešto naporno. Za pola sata peglanja potrošićete 70 kalorija i zategnuti mišiće gornjeg dela tela. Naravno, s vremena na vreme promenite ruku kojom peglate.

peglanje

 

Čišćenje podova

Čišćenjem ili ribanjem podova ćete izgubiti oko 120 kalorija za pola sata. U isto vreme vežbate i gornji i donji deo tela. Kako biste potrošili više snage prvo odradite ono teže I prljavije, zatim ono što vam je lakše. Kada osetite umor u rukama, ramenima ili u butinama, to je znak da je trenign uspeo.

Radovi van kuće sagorevaju više kalorija

Rad u bašti

Kada sredite kuću iznutra izađite napolje. Tamo vas očekuje pravo sagorevanje kalorija. Nošenjem kanti punih vode, džakova sa đubrivom i radom sa baštenskim alatima jačate bicepse. Stalnim čučnjevima i iskorakom prilikom sađenja zatežete noge, a posebno butine. Za sat vremena rada u bašti ćete sagoreti 357 kalorija.

rad u basti

Košenje trave

Rad sa kosilicom na guranje utiče na gornji deo tela. Stalno guranje jača mišiće ruku, ali i vaša leđa i stomačne mišiće. Za sat vremena košenja potrošićete 476 kalorija.

Penjanje uz stepenice

Iako ovo ne spada u kućne poslove, dobro je znati kako da iskoristite život u višespratnici. Naime, 30 minuta hodanja po stepenicama  će sagoreti oko 285 kalorija. Trening je idealan za učvršćivanje nogu, a pogotovo zadnjice, piše minimagazin.info

 

Foto: Guliver/Getty; NeONBRAND; Filip-Mroz

Tagovi: