Vežbe koje možete raditi dok ste na poslu

by | 4 juna, 2015

Ma koliko voleli svoj posao, morate priznati da vam on i ne pomaže da vodite zdrav život.

Foto: Guliver/Thinkstock

Foto: Guliver/Thinkstock

1. Prošetajte do wc-a ili kafeterije

Provođenje previše vremena na ovim mestima može vas uvaliti u nevolju, ali možete odlaziti tamo dva puta u toku dana kako biste postigli i preko potrebnu vežbu. Hodanjem opuštate mišiće koji su napregnuti od celodnevnog sedenja.

2. Pomerajte vrat

Ukoliko ste predugo bili ispred kompjutera, sigurno će vas zaboleti vrat. Udaljite se od kompjutera, opustite telo i pomerajte vrat gore dole. Zatom ga pomerajte u stranu. Ako ovo radite makar par minuta dnevno, mišići vrata će vam se opustiti.

3. Istežite leđa

Ustanite i pokušajte da dotaknete stopala. Uradite ovo dva do tri puta dnevno i onda se vratite na posao. Ukoliko ne želite da privlačite pažnju, to možete da uradite i sedeći na svojoj stolici. To je odličan način da opustite mišiće leđa i izbegnete upalu.

4. Meditirajte

Najneupadljivija i najprivatnija vežba koju možete da uradite. Iako se meditacija zasniva na ostvarivanju mira i ravnoteže uma, iznenadićete se koliko se telo na taj način opusti. Meditacijom ćete poboljšati koncentraciju i bolje ćete se fokusirati na posao.

5. Masirajte zglobove i prste

Možda mislite da su vaši zglobovi i prsti pod konstantnom vežbom jer veći deo dana kucate, ali ovi delovi tela su takođe izloženi i velikom stresu. Masirajte nežno zglobove i prste par minuta između posla kako biste ublažili bol koji se gomila u toku dana.

Ukoliko niste previše motivisani da radite ove vežbe, možete da pitate i kolege da vam se pridruže pa da napravite svakodnevno petominutno opuštanje na poslu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.