Vežbe za struk: Izvajajte ovaj deo tela

by | 27 septembra, 2021
Vežbe za struk

 

Vežbe za struk važne su kako za fizički izgled, tako i za celokupno zdravlje.

Iako se većina nas odlučuje na treniranje kako bi izvajala telo i izgubila višak kilograma, zapravo bismo motivaciju za fizičku akitvnost mogli potražiti i u nečemu ozbiljnijem. Naime, kao što je već poznato, fizička aktivnost nas čini zdravijima.

Pročitajte i… Vežbe koje će vam podići nivo energije

Pored toga što smo srećniji kada vežbamo, normalizujemo rad srca i krvotok, sprečavamo rizik od brojnih oboljenja i jačamo naše telo. Uz to, jačamo i imuni sistem.

S druge strane, višak kilograma (naročito u predelu stomaka i struka) pored toga što je mnogima estetski problem, može da izazove i zdravstvena oboljenja (dijabetes, hronične bolesti i sl.)

Stoga, važno je da se zbog sveopšteg zdravlja pozabavimo i svojom figurom. U nastavku vam predstavljamo vežbe uz pomoću kojih možete smanjiti obim u struku i biti pre svega – zdraviji!

Vežbe za struk

Dodirivanje peta

Lezite na leđa. Savijte kolena a neka stopala budu odvojena, u razmaku malom širem od širine ramena. Uzdignite glavu i gornji deo leđa i dodirnite desnom rukom desnu petu, pa zatim levom rukom levu petu. Ponovite 10 puta u 3 serije.

„V“ trbušnjaci

Lezite na leđa i savijte kolena. Zatim kolena i kukove prebacite na stranu dok su vam leđa i dalje na podloži. Uzdignite se i desnim lakto0m probajte da pipnete kolena, dok noge privlačite laktu. Ponovite 8 puta, a zatim promenite stranu. Uradite ovu vežbu u 3 serije.

Trougao trbušnjaci

Kleknite na jedno koleno i istu ruku spustite na podlogu. Drugu ruku savijte u laktu i stavite iza glave, a nogu ispravite. Dok savijate ispruženu nogu, laktom pokušajte da pipnete koleno. Ponovite 10 puta pa promenite stranu. Uradite vežbu u 3 serije.

Plank na laktovima

Zauzmite položaj za sklek, a zatim se spustite na laktove. Neka vam ostatak tela bude u ravni. Zategnite stomak i zadnjicu. Ostanite u ovom položaju najmanje 30 sekundi. Ponoviti u 3 serije.

Zvezda trbušnjaci

Lezite na leđa raširenih ruku i nogu. Suprotnom rukom dodirujte stopalo. Ponovite 10 puta, a zatim promenite stranu. Ponovite u 3 serije.

lepotaizdravlje.rs fizkes/iStock/Getty Images Plus via Getty Images

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.