U šišanje: jednostavan frizerski trik koji čini kosu gušćom

by | 22 septembra, 2022
U šišanje

Sve mi sanjamo gustu kosu. A sada, društvene mreže lude su za novim trikom koji nam ovaj san čini dostižnim: U šišanje

Stilisti tvrde da je ovo suptilna frizura, idealna za one koji ne vole više slojeva, a imaju izrazito tanku kosu. Problem sa tankom kosom je taj što bočne strane glave izgledaju preterano istanjene, dok se ističe zadnja strana glave. U šišanje rešava upravo ovaj problem: kosa koja uokviruje lice deluje gusto i lepršavo.

 



 

Šta je U šišanje?

 

Ime je dobilo po obliku koji kosa ima na leđima – obliku širokog latiničnog slova U. U suštini, trik je u tome da je kosa najkraća pored lica (najčešće se bira dužina do brade), a potom postepeno postaje duža, da bi na sredini leđa dostigla maksimalnu dužinu. I sve ovo bez formiranja zasebnih slojeva.

Na ovaj način, kosa uokviruje lice, dobije volumen u prednjem delu i izgleda gušće. A to i jeste ono što smo želeli, zar ne?

 

@nothangtw Documenting this just in case I need reference in the future 💇🏻‍♀️ cut + color by @Lana Kurayeva #360haircut #curtainbangs #hair #hairstyles #hairtips #mediumhaircut ♬ 1sis x rowdy rebel sped up – 1sis

 

Razlika između U i V šišanja?

 

Osnovna razlika je što U šišanje podrazumeva oblu završnicu, dok je kod V šišanja, rez drastičan i formira se špic na sredini leđa.

Za razliku od U reza, V rez zahteva ravnu kosu i određenu debljinu dlake. On je razigraniji i kosa deluje kraće nego kod U šišanja.

 

Za koga je dobro U šišanje?

 

Stil funkcioniše na svim dužinama kose i – biće vam drago da čujete: na svim teksturama i tipovima kose. Osim toga, stil je jednostavan za održavanje, potrebno mu je jednostavno podrezivanje svakih šest do osam nedelja da bi se uklonili ispucali vrhovi i održao ujednačen rast kose.

 

U šišanje na ravnoj kosi

 

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Anna Henderson (@__annahendstylist__)

 

U šišanje na talasastoj kosi

 

 

 

heckmanoleg/gettyimagesplus

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.