Kada vas „uhvate bubice”: Frizure s kojima nema greške ovog leta

by | 14 jula, 2020
frizure

Kosa – večita muka svake žene nazavisno od godina i stila

Pronaći idealnu frizuru nikako nije jednostavan zadatak. Taj put uvek je pun prepreka, u vidu uzburkanih hormona, možda i lošeg opšteg psihičkog stanja, zatim najnovijih trendova ali neodgovarajućeg oblika lica, prajakog uticaja drugarica… nećemo nastavljati spisak (već je stresno, rekli bismo!). Zato, kad nađemo pravu frizuru (koja zadovoljava očekivanja onoga što ste prethodno zamislili u glavi), od nje se nije lako odvojiti. Međutim, krug se obrne, na scenu ponovu stupi neki od gorepomenutih okidača i – eto nas opet u problemu! (Pročitaj: TikTok frizura: Da li ste i vi probali punđu inspirisanu serijom “Money Heist” (video))

Zato vam danas donosimo tri predloga za frizure s kojima nećete (ili ćete najmanje) pogrešiti kada nastupi „žuta minuta”:Duga kosa

Najproblematičnije su duge kose, čije promene mogu biti najdrastičnije, pa često i nepovratne.

Zato, kad na snagu stupi period eksperimentisanja, najbolje je u rezervi imati neku proverenu vodilju koja će vas sprečiti da pogrešite. Jedan od savršenih predloga jeste duži bob koji neće toliko šokirati, a koji će svakog podmladiti.

Pomenuta frizura odgovara svima, bez obzira na to koliko godina imali, a ona vizualno izdužuje vrat i naglašava crte lica. (Pročitaj: Boli vas kosa? Evo zašto do toga dolazi i kako to da sprečite)

Sa ovom frizurom kosa će vam doći do ramena ili malo ispod njih. Isfenirana ravna kosa daće vam malo ozbiljniji izgled, dok će kovrdže i talasi ublažiti crte lica – u tom slučaju, imaćete pravi letnji look.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Alexandra Pereira (@alexandrapereira) on

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mary Lawless Lee (@marylawlesslee) on

Šiške

Ova priča ne bi bila potpuna, a da ne spomenemo svima omiljene šiške.

Iako su šiške najčešće na meti kada vas „uhvate bubice”, a njihovo ponovno puštanje mučan je proces, svakako su bolji odabir od – šišanja na kratko ili drastične promene boje.

Zato, ako niste za ozbiljno šišanje, a želite transformaciju – isprobajte ove trendi šiške sa slojevima kose koji padaju oko očiju i uokviruju lice. (Pročitaj: Najbolja ulja za kosu svih tipova i tekstura)

Šiške će naglasiti oči, ali bitno je da ih one ne skrivaju.

Za ovakvu i slične frizure najbolji izbor jesu lagani valovi ili razbarušena kosa, jer će ravna u ovom slučaju delovati previše ozbiljno.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by R O C K Y B A R N E S (@rocky_barnes) on

Kratka kosa s volumenom

Treći predlog za promenu frizure s kojom neće pogrešiti jeste kratka kosa koja je gušća pozadi.

Cilj je da se postigne mlađi izgled, a sa ovom trendi frizurom greške ne može biti. Kad se kosa šiša na ovu dužinu (na polovinu vrata), prirodno postaje malo gušća i dobija šik notu.

S njom možete da birate između talasa i ravne kose – obe opcije će postići efekat podmlađenog izgleda.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Laura Escanes (@lauraescanes) on

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Gigi ☻ (@gigi_vives) on

lepotaizdravlje.rsGuliver/getty images

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.