Kako da negujete KOSU u 20, u 30, u 40!

by | 17 septembra, 2009

U 20. godinama

 

kosaŠta se dešava?
Često farbanje kose, kao posledica mladalačke sklonosti ka eksperimentisanju, upotreba brojnih preparata i „alata“ za oblikovanje, čak i često pranje kose, mogu da oštete spoljašnji omotač vlasi, zbog čega ona gubi sjaj i elastičnost. A suva i oštećena kosa reflektuju manje svetlosti.


Tretman
Regenerator omekšava površinski sloj kose, pa ona deluje sjajnije. Najefikasniji su oni koji sadrže pantenol. Izbegavajte čestu upotrebu fena,
figaroa, presa za ispravljanje kose i sušite je prirodno kad god je to moguće. Takođe, posetite frizera jednom mesečno da biste skratili oštećene krajeve i stavili regenerativno pakovanje.

 

U 30. godinama

 

eva longorijaŠta se dešava? S godinama kosa gubi živost, tako da crvena boja više nije tako izražajna, a plava postaje tamnija. Što se tiče sedih, njih „diktiraju“ geni: neke žene uočavaju prve „srebrne“ vlasi već u trećoj deceniji života.


Tretman Posvetlite prirodnu boju kose prelivom, kolor šamponom ili kvalitetnim farbama. Jednom nedeljno stavljajte pakovanje sa dubinskim dejstvom koje kosi vraća sjaj i usporava starenje. Da biste sakrili nekoliko sedih, frizeri savetuju izvlačenje pramenova. Oni kreiraju varijacije u boji i odvraćaju pažnju sa sedih vlasi. Još jedan bonus jeste to što ne morate svakog meseca da farbate izrastke!

 

U 40. godinama

 

selma hajekŠta se dešava? Kosa „stari“ baš kao i celo telo, a što je duža, to su i oštećenja uočljivija. Pad nivoa hormona takođe uzrokuje dodatno isušivanje, lomljivost i proređivanje kose. Pojavljuju se nove sede vlasi. Zbog nedostatka pigmenta, takva kosa apsorbuje više svetlosti i daje vlasima mat efekat koji se teško neutrališe bez redovne dodatne nege.


Tretman Starenjem kosa gubi proteine i zbog toga postaje manje elastična i sjajna. Ukoliko imate gustu kosu, probajte pakovanje na bazi proteina koje sadrži i silikone (za omekšavanje kose). Ako, pak, imate tanku a oštećenu kosu, koristite ampule za spoljašnju upotrebu (utrljajte u vlasište) koje regenerišu koren. Ukoliko imate više od 30% sedih, vreme je da se opredelite za neku trajnu farbu. 

 

 

kosa nega po godinama

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.