Kako fenirati kosu kao profesionalac

by | 25 januara, 2012

Svaki put kada izađete iz frizerskog salona osećate se lepše zbog načina na koji vam vaš frizer sredi kosu. Ovo je sve što vam je potrebno kako biste isti učinak postigli i kod kuće.

1. Kupite dobar fen

Nije potrebno da kupite najskuplji koji uspete da pronađete, bitno je da tačno znate šta tražite. Obavezno pogledajte snagu (min1800W jer ćete ovim fenom da sprečite kovrdžanje kose) – što je fen jači to će biti veći protok vazduha ali i veća toplina. Težina je vrlo bitna prilikom odabira fena budući da sušenje i feniranje traje i vaša ruka se lako može umoriti. Birajte one lakše. Takođe birajte onaj fen koji ima više brzina kako biste mogli da regulišete toplinu. Dodaci koji dolaze uz fen su neophodni jer usmeravaju strujanje vazduuha na četku.

2. Kupite odgovarajuću četku

Oblik vaše četke će značajno uticati na krajnji rezultat. Ukoliko nameravate da kovrdžate kosu i vratite joj volumen najbolje je da koristite okrugle četke prečnika oko 5 cm dok su za ravnu kosu najbolje ravne četke.

3. Pre nego što nanesete proizvode za negu i oblikovanje, kosu prethodno lagano prosušite peškirom. Proizvode koje nanosite birajte prema učinku koji želite da postignete (volumen, ravna kosa, kovrdže, oštećena kosa…)

4. Kosu pre samog feniranja podelite na 3 dela – gornji, srednji i donji. Ukoliko nosite šiške njih sušite i oblikujte prvo budući da je njih jako teško posle namestiti kako vam odgovara.

5. Stavite nastavak na fen i započnite s feniranjem. Kosu držite zategnutom dok je fenirate i to je već 50 odsto posla.

6. Nakon što završite s feniranjem cele kose iskoristite “cool shoot“ na vašem fenu – hladniji vazduh kako bi vaša kosa zadržala oblik.

7. Na suvu kosu nanesite neki od proizvoda za negu i sjaj kose. Budite umereni kako vam kosa ne bi izgledala masno. Ukoliko nanosite silikone, jedna kap veličine graška je sasvim dovoljna.

Izbegavajte:

– držanje četke u jednom smeru a fena u drugom
– nanošenje previše proizvoda na kosu
– feniranje kose dok je ona potpuno mokra
– nemojte presušiti kosu jer će je to samo oštetiti
– fenirajte iz jednog poteza, nema nikakve koristi od toga da fen više puta pomerate i tresete ga

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.