Zovu ih magičnim: Bond builder tretmani za zaštitu kose su najnovije rešenje za oštećene pramenove

by | 15 avgusta, 2022
bond builder tretmani za zaštitu kose

Kada je vašoj kosi potrebno hitno oživljavanje nakon prekomernog izlaganja toploti i: stilizovanja, bojenja, hemijskih tretmana, rešenje su bond builder tretmani

Ono što treba da znate o ovim tretmanima na prvo mestu jeste: oni su agresivni i izuzetno efikasni. Deluju na skoro svakom tipu kose i teksturi, a društvene mreže zatrpane su snimcima oduševljenih žena.

 Kako rade bond builderi (tretmani za zaštitu kose)?

Tretmani za zaštitu kose poput Olapleksa, Klimapleksa ili K18  su dizajnirani tako da obnavljaju upravo ona mesta na kojima je došlo do prekida dlake. Kako to rade?

Postoje milijarde polipeptidnih lanaca u jednom pramenu kose. Kada se kosa ošteti, polipeptidni lanci, ili keratinski lanci, koji čine unutrašnju strukturu – odgovornu za snagu i elastičnost pramenova – pucaju. Rezultat je: oštećena kosa i ispucali krajevi.

Bond builderi popravljaju oštećene keratinske lanca pre nego što se protein u vašoj kosi potpuno iscrpi. Čista hemija. I kao što to uvek biva sa hemijom, stvar je delotvorna.

 

Prednosti bond builder tretmana?

Pošto su ovi tretmani usmereni ka tome da ponovo stvore prekinuti polipeptidni lanac, možete da očekujete da će vaša kosa dobiti  glatkiji, mekši izgled, sa manje ispucanih vrhova i manje lomljenja

 

Nedostaci bond builder tretmana

Oni su agresivni, a to znači da ih treba koristiti umereno. Ako ih koristite često, može se dogoditi da vam dodatno isuše kosu, a to vodi onome što ste pokušali da zalečite: novim oštećenjima. Najbolji pristup je da se konsultujete sa profesionalnim frizerom i prilagodite ove tretmane svojim potrebama.

 

Ko bi trebalo da ih koristi?

Svi tipovi i teksture kose mogu imati koristi od sredstava za stvaranje veza, ali farbane kose i hemijski tretirani pramenovi koji su skloni suvoći i oštećenju će imati najznačajnije rezultate.

 

Kada ću videti prve rezultate?

Prvi rezultati vide se odmah posle tretmana za zaštitu kose. Ipak, tek nakon pet do šest tretmana vidi se pun efekat.

Međutim, ako su vam pramenovi posebno oštećeni, obavezno se prvo konsultujte sa profesionalcem kako biste utvrdili formulu za izgradnju veza koja vam najviše odgovara i savetujte koliko često treba da je koristite.

 

sofiazhuravets/gettyimagesplus

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.