Evo kako možete brzo i lako da očistite presu za kosu

by | 15 oktobra, 2020
presa za kosu

Mnogi misle kako presa za kosu i figaro ne spadaju među one frizerske rekvizite koje treba čistiti i održavati, ali stručnjaci se nikako neće složiti sa tim i svi će reći kako to što pre treba svima da pređe u naviku.

Čak ako i zanemarimo to što će sloj nečistoće otežati ispravljanje ili kovrčanje kose i na kraju nećete dobiti željene rezultate, nikako ne možemo da ostanemo ravnodušni na to što se kutikul dlake brže uništava kada je presa za kosu koju koristite prljava. (Pročitaj: Ovu frizuru vetar ne može da pokvari, a posebno je praktična za jesenji period)

Naime, iako možda na vašim spravama za stilizovanje ne vidite mrlje i tragove prljavštine, to ne znači a ih tu i nema i da ne trebate redovno da ih čistite. Za to vam ne treba neko kupovno sredstvo, već samo jedan sastojak koga, sigurni smo, već imate u kuhinji – limun.

Frizer iz Njujorka Met Njumen podelio je sa svojim pratiocima na TikTok-u jedan odličan trik.

Kako brzo i lako da očistite presu za kosu

Uzmite limun, isecite ga na pola i trljajte unutrašnju stranu uređaju kako biste skinuli sve ostatke laka i raznih preparata za kosu koji se tu inače skupljaju.

Ako ne želite direktno da prinosite limun na presu za kosu iscedite ga na papirni ubrus, dodajte malo vode, omotajte ga oko uređaja i ostavite neko vreme tako da stoji. Na kraju završite čišćenje tako što ćete obrisati presu suvim papirom ili krpom. (Pročitaj: Da li ste i vi razmišljali o tretmanu ispravljanja kose keratinom?)

Bitno je da vodite računa da presa za kosu ne bude vruća niti da je uključena u struju dok je čistite.

Pogledajte video i kako to Met radi:

@mattloveshairI give this ##diycleaning trick an 8/10 bc it really got some major build up off this wand🍋 ##hottools ##hairtools ##hairstylistlife♬ Super Freak – Rick James

lepotaizdravlje.rsGuliver/getty images

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.