Kompulzivno gomilanje: 3 horoskopska znaka koja najčešće sakupljaju stvari

by | 19 marta, 2023
Kompulzivno gomilanje

Često ni sami toga nisu svesni jer su za njih to dragocene uspomene, a ne kompulzivno gomilanje. Ovi znakovi najčešće sakupljaju sitnice.

Kompulzivno gomilanje je u stvari prekomerno skupljanje predmeta koje je kasnije teško odbaciti. Često dovodi do stvaranja skučenog životnog prostora koji je maksimalno ispunjen stvarima koje nemaju svrhu. To otežava obavljanje svakodnevnih životnih aktivnost i kretanje kroz kuću ili stan. U nastavku pogledajte da li vaš horoskopski znak ima tendeciju da razvije ovaj sindrom.

Kompulzivno gomilanje: 3 horoskopska znaka koja najčešće sakupljaju stvari

Bik

Bik je veoma materijalistički zemljani znak koji ima visok osećaj za estetiku. Zato može biti naklonjen gomilanju umetničkih slika, antikviteta i retkih stvari. Predstavnici znaka vole lepe i skupe stvari, pa ne sakupljaju beskorisno smeće. Ipak skoro ceo budžet potroše na lepe, ali suvišne stvari.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by JD (@alot_to_unpack)

Rak

Rakovi vole da čuvaju uspomene i često prikupljaju fotografije, pisma i druge lične predmete. Često jednostavno ne mogu da se odvoje od sitnica, jer za njih to nije otpad, već sećanje na važan period u životu. Iz tog razloga, njihovi domovi su puni knjiga, starih tepiha i praznih bočica parfema. Osećaj nostalgije koji stvari nose sa sobom je neprocenjiv za Rakove.

Kompulzivno gomilanje: Ribe

Za Ribe, stvari su mnogo više od toga. Na primer, ako imaju povezane emocije, sećanja ili ih jednostavno inspirišu svojom lepotom, onda ih se predstavnici znaka nikada neće rešiti. Čak i ako je odevni predmet ili predmet već 10 puta pokvaren. Štaviše, Ribe strogo čuvaju predmete koji za njih imaju emotivnu vrednost. To mogu biti fotografije, porodično nasleđe, albumi, školski dnevnici i sveske. Ribe takođe obožavaju da sakupljaju retke i neobične stvari koje mogu postati vredno nasleđe.

Miljana Momirovićdiego_cervo/GettyImagesPlus

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.