Najbolje vino prema horoskopskom znaku

by | 10 juna, 2023
Najbolje vino

Ako ste ljubitelj dobrog pića koje će vas upustiti i ispuniti prijatnim osećajem, otkrivamo vam koje je najbolje vino za vas.

Nije tajna da je vino uvek veoma lično, pa ako odlučite da ga poklonite ili kupite za sebe, morate biti sigurni da je odgovarajuće. Ali ako to nije slučaj, naš horoskop će vam pomoći da ne pogrešite sa izborom i dođete do prave stvari.

Najbolje vino prema horoskopskom znaku

Ovan

Ovan je predstavnik vatrenog elementa: aktivan je, strastven i radoznao. Uvek želi novitete, pa često eksperimentiše u izboru vina. Uprkos činjenici da tradicionalno u astrologiji ovaj znak odgovara crvenoj boji, oni takođe mogu vole bela, roze, pa čak i narandžasta vina. Idealna opcija bi bilo francusko ili nemačko vino – kao što je aristokratska sorta Riesling ili Pinot Noir, od kojih se dva gutljaja mogu otvoriti na potpuno različite načine.

Bik

Predstavnicima ovog horoskopskog znaka vlada planeta lepote i harmonije Venere, pa su Bikovi velike estete i gurmani. Važno im je da uživaju u ispijanju vina: večera u prelepom restoranu uz izuzetno ukusnu hranu.

Bikovima prijaju slatki ukusu, tako da možete dati prednost desertnim vinima. Takođe, predstavnicima ovog znaka dopašće se sorta Sauvignon Blanc, u kojoj možete uhvatiti voćne note bobica, kruške, bele breskve pa čak i plodove strasti.

Odlična opcija bi bilo Pinotage vino sa moćnim, višestranim ukusom i baršunastom teksturom. Takođe, ovo piće podseća na kafu, čokoladu i začine. Glavna stvar pri izboru vina za Bika je da u svakom slučaju ne pokušava da uštedi novac jer ovaj znak voli sve što je kvalitetno i skupo.

Najbolje vino za Blizance

Druželjubivi Blizanci astrološki odgovaraju grčkoj i mediteranskoj kuhinji, što je nezamislivo bez vina. Blizanci će se osećati apsolutno srećno na zabavnoj večeri sa prijateljima u restoranu, ispijajući tradicionalni Agiorgitiko uz sveže ispečen hleb sa mirišljavim maslinovim uljem. Ovo crno vino je puno aroma slatkih malina, crnih ribizli, muskatnog oraščića i origana.

Rak

Rakovi su predstavnici vodenog elementa, koji je pokrovitelj Meseca, pa su veoma emotivni. Komforna atmosfera i ukusna hrana su im veoma važni. Ishrana za Raka na prvom mestu, s obzirom da je Mesec u astrologiji odgovoran za gastrointestinalni trakt.

Što se vina tiče, piju ga samo kada su u društvu najmilijih. Predstavnici ovog horoskopskog znaka, po pravilu, odlučuju se za 1-2 vrste vina i retko menjaju svoje navike. Ako govorimo o astrološkim preporukama, onda su sorte sa Novog Zelanda najpogodnije.

Lav

Glavna planeta Lava je Sunce, pa im geografski Španija odgovara. Zbog obilja kreativne energije, predstavnici ovog znaka su u stanju da sve osvetle i pretvore život voljene osobe u pravi praznik. Međutim, i sami vole zabavu, zabave i mnogo pažnje. A šta je praznik bez vina? Španska Cava je savršena za Lavove. To je penušavo vino sa bogatom aromom i blagom gorčinom, koje može biti ili belo ili roze.

Devica

Devica su predstavnici zemljanog elementa, pa nisu strane ukusna hrana, udoban dom i lepe stvari, ali su istovremeno konzervativne i zahtevne. Devica će verovatno duže vreme da razmišlja o tome šta da poruči sa menija, mučeći konobare pitanjima o sastavu salata. Isto važi i za vino, tako da ne možete bez pomoći iskusnog somelijera.

Oni će dati prednost vinima koja pripadaju najvišoj kategoriji Grand Cru (sa posebno poverljivog vinograda ili farme). Kada je reč o ukusu, Devica će uživati u tamnim vinima bogatih ukusa sa voćnom aromom – na primer, francuskim sortama Cabernet Sauvignon. Ako govorimo o belom vinu, onda će se predstavnicima ovog znaka svideti Gewurztraminer sa jakom aromom i bogatim ukusom.

Najbolje vino za Vagu

Vaga je slučaj kada sve ide kako treba. Planeta koja njima vlada je Venera, ona je odgovorna za ljubav, lepotu, harmoniju. Prava zemlja za njih je Francuska. Same zvezde pogoduju dugim romantičnim večerama uz sveće u Parizu.

Vaga je posebna esteta, pa im je sve važno: elegantan enterijer, beli stolnjak, prijatna pozadinska muzika, izuzetan meni, naglašen skupim vinom. Predstavnicima ovog znaka odgovaraće vina doline Loire, koja se odlikuju sofisticiranošću, svežinama i elegancijama.

Škorpija

Jedan od najzahtevnijih i najsloženijih znakova. Istovremeno, često doživljava negativne emocije zbog činjenice da je Mesec, koji je odgovoran za osećanja, u Škorpiji u slaboj poziciji. Stoga, oni rođeni u ovom znaku često su obuzeti sumornim osećanjima i negativnim iskustvima. Često doživljavaju ljubomoru, želju da kontrolišu sve i imaju izražen osećaj posesivnosti.

S druge strane, Škorpija je u stanju da pokaže empatiju i uvek možete da se oslonite na nju u teškim vremenima. Predstavnicima ovog znaka često su potrebna uzbuđenja, pa vino treba da bude bogato, začinjeno i tanko. Za njih bi idealna opcija bila sorta Syrah iz Južne Afrike.

Strelac

Strelčevi su optimisti i strastveni putnici. A sve je zbog toga je ovim znakom vlada Jupiter – planeta odgovorna za život izvan granica. Oni su su energični, aktivni i veoma vole život u svim njegovim manifestacijama. Nije iznenađujuće da su astrološki predstavnici ovog znaka pogodni za zemlju u kojoj žive najpozitivniji i najemotivniji ljudi – Italija.

Međutim, Strelci treba da budu pažljivi prema svom zdravlju, pa im se ne preporučuje da piju alkohol u velikim količinama. Ali, kako kažu u Italiji, “večera bez vina je kao dan bez sunca”, pa je čaša crvenog Sangiovese za večerom dozvoljena.

Jarac

Predstavnici ovog znaka, po pravilu, postavljaju ciljeve od malih nogu i uspešno ih ostvaruju, a u stanju su da idu prema njima, ne obraćajući pažnju na poteškoće i umor. Taj osećaj im je jednostavno nepoznat. Jarčevi su ozbiljni i zatvoreni, pa im može biti korisno da popiju čašu vina i malo se opuste.

Ovim znakom vlada planeta Saturn, koja je odgovorna za zrelost, pa kada birate vino, treba da obratite pažnju na godinu. Vino ne bi trebalo da bude mlado. Klasici Bordeaux su savršeni.

Vodolija

Vodolija u astrologiji smatra se najneobičnijim znakom Zodijaka pod kontrolom planete Uran. Njeni predstavnici najviše cene sopstvenu slobodu i imaju veoma nezavisne stavove. Po pravilu, vrednuju prijateljstvo i ljude koji su bliski duhom. Pored toga, Vodolije vole sve neobično i uvek će više hteti novi put do dobro testiranog starog.

Stoga ih u izboru vina odlikuje njihova prirodna originalnost. Najbolja preporuka za njih je da obraćaju pažnju na ruska biodinamička vina: napravljena su od grožđa o kojima se brine u skladu sa fazama Meseca.

Najbolje vino za Ribe

To su predstavnici elementa vode, koja je odgovorna za naša osećanja i emocije. Ribe mogu biti veoma različite, ali su definitivno ujedinjene dubinom unutrašnjih iskustava, psihološkim sposobnostima, ljubavlju prema prirodi, poezijom, muzikom.

Predstavnicima ovog znaka biće udobno u malom atmosferskom restoranu u francuskoj Normandiji na ručku sa ostrigama koje mirišu na more i čašom hladno belog Chablis, što će naglasiti njihov izražen ukus. Međutim, ako ne možete da odete u inostranstvo, možete pokušati da stvorite sličnu atmosferu kod kuće.

Miljana Momirovićdikushin/GettyImagesPlus