Alternativna medicina: Koji lek odgovara vašem horoskopskom znaku?

by | 9 oktobra, 2014

Bolna leđa, glavobolje, stres i nervoza? Alternativna medicina ima lek za svaki horoskopski znak, izabran na osnovu toga koja planeta vlada vašim horoskopskim znakom.

akupunktura

OVAN: Fizioterapija, kineziterapijaVašim znakom upravlja Mars, pa ako se ne krećete dovoljno i uglavnom sedite, može doći do zastoja energije u organima i raznih poremećaja, kao što su alergije, glavobolje i problemi s očima. Da biste ih na vreme spriječili trebalo bi da se krećete što više, bavite se nekim sportom ili gimnastikom.

Mogu vam pomoći fizioterapija, šijacu masaža, reiki, kineziterapija i rekonekcija. Odgovarale bi vam i dijete na bazi oligoelemenata, gvožđa i bakra.

BIK: Hromoterapija, muzikoterapija

Vaša mirna i strpljiva narav “preslikava” se u vašem telu koje ima sporiji bioritam. Zato vam odgovaraju relaksirajuće terapije, hromoterapija (terapija bojama) i muzikoterapija – alternativne metode koje koriste snagu boje i zvuka kojima vlada vaša planeta, Venera.

Sposobnost lučenja mnogih žlezda u organizmu, u stvari, zavisi od intenziteta svetlosti. Smena dana i noći na različite načine stimuliše funkcije epifize, žlezde koja proizvodi melatonin koji nas uvodi u san.

BLIZANCI: Makrobiotika

Vama vlada Merkur, te više koristite razum nego emocije. Iako ste otvoreni, skloni ste nestrpljivosti i nervozi. Ishrana bazirana na namirnicama prirodnog porekla, koje nisu pretrpele veće procese prerade, može sprečiti ili ublažiti bolesti disajnih organa, vašu slabu tačku. Makrobiotička ishrana podrazumeva konzumiranje različitih vrsta integralnih žitarica, naročito riže, mahunarki, povrća, jezgrastih plodova i voća. Insistira se na izbegavanju mesa i favorizovanju ribe.

RAK: Homeopatija

Homeopatski lekovi nastaju otapanjem u vodi, elementu kojim upravlja vaš vladar Mesec. Ista stvar koja izaziva neku bolest, u minimalnim količinama stvara neku vrstu “injekcije” koja povećava otpornost organizma. Homeopate leče poljuljanu energiju manifestovanu bolešću, a izlečenje više zavisi od vas samih nego od vrste bolesti.

LAV: Termoterapija

Ne prijaju vam dugotrajne terapije, a najviše biste voleli kada bi vaše telo moglo da ozdravi samo od sebe. Zato lečenje toplotom može biti vrlo efikasno, jer vašim znakom vlada Sunce. Termoterapijska sredstva – voda, parafin, lekovito blato ili blato pomešano s parafinom – omogućuju kvalitetno širenje krvnih sudova, bolovi se smanjuju, mišići opuštaju, a metabolizam ubrzava.

DEVICA: Fitoterapija

Fitoterapija, odnosno upotreba povrća i biljnih ekstrakata, u skladu je s vašom ljubavlju prema prirodi, ali i otporom prema hirurškim intervencijama. S lekovitim biljem unose se i vrlo važne supstance (eterična ulja, vitamini, prirodni antioksidansi, flavonoidi, minerali, enzimi) u vaš organizam, što ga jača i čini otpornijim, poboljšava metaboličke procese i eliminiše štetne materije iz njega.

VAGA: Aromaterapija

Zbog vaše planete Venere odgovara vam aromaterapija, koja sprečava nastanak bolesti, ili ubrzava oporavak. Aromatska biljna ulja i esencije deluju antibakterijski, antimikrobno i antivirusno. Ulja takođe pojačavaju efekat masaže i lečenja dodirom, metode koje vam također odgovaraju. Moć eteričnih ulja vremenom se ne smanjuje, pod uslovom da se pravilno čuvaju. Kako vašim znakom vlada i Saturn, odgovaraju vam i metaloterapija i kristaloterapija.

ŠKORPIJA: Akupunktura

Vašim znakom vlada Pluton, planeta regeneracije, pa se prilično brzo oporavljate nakon bolesti. Ne plašite se da se suočite sa bilo kakvim tretmanom, pa i hirurškim nožem, pod uslovom da će vam zasigurno to pomoći. Škorpijina žaoka, prisutna i u simbolu vašeg znaka, pokazuje da vas privlači sve što je oštro, pa vam odgovara akupunktura, alternativna metoda u kojem se koriste igle. Fiksirane na meridijanima, “kanalima” koji prekrivaju celo telo, iglice pomažu da se uspostavi pravilan protok energije.

STRELAC: Astrološka medicina

Kentaur, simbol znanja, vlada vašim znakom, pa može pomoći astrološka medicina. Iz natalnog horoskopa pacijenta, lakar astrolog može zaključiti koji organi su najpodložniji oboljenjima, a preko tranzita planeta može odrediti najpovoljniji period za početak lečenja. Odgovaraju vam homeopatski lekovi izabrani na temelju toga koja je planeta u vašem horoskopu “napadnuta”, što najčešće ukazuje na slabost određenog organa ili telesne funkcije.

JARAC: Kiroterapija, metaloterapija, kristaloterapija

Vaš vladalac Saturn upravlja kostima, pa vam odgovara kiroterapija. Osim na zglobove i kosti, ova terapija povoljno deluje i na mišiće, disajne, reproduktivne i organe za varenje, nervni i endokrini sistem. Odgovaraju vam i kristaloterapija i metaloterapija. Kristali koncentrišu i propuštaju određenu talasnu dužinu svetlosti koja prodire u odgovarajući organ, što povoljno utiče na imunitet, nervozu i depresiju.

VODOLIJA: Orijentalna medicina

Zahvaljujući vašem vladaocu Uranu, otvorenog ste duha, pa vas privlače razni oblici alternativnog lečenja, joga i meditacija. Odgovara vam orijentalna medicina, masaže i stimulisanje energetskih tokova, uz lekove na biljnoj bazi. Đumbir ima analgetsko dejstvo, pa se vekovima koristi protiv bolesti zglobova i reumatizma, zubobolje i glavobolje, vaših slabih tački. Koren svežeg đumbira preporučuje se za zagrevanje organizma, preznojavanje i izbacivanje štetnih supstanci, a osušen koren protiv kašlja, reume i stomačnih tegoba.

RIBE: Pranoterapija

Emotivni ste i brižni, pa sa zebnjom proživljavate svaku bolest. Kako vama vlada Neptun, simbol ekstraosetljivih sposobnosti, ne volite agresivne nego mirnije oblike lečenja, kao što je pranoterapija. Polaganjem ruku iscelitelja iznad vašeg tela, bez dodira, njegova energija počinje da se kreće prema vašem organizmu. Dobra komunikacija između vas omogućuje da prana, vitalna energija, ravnomerno kruži.

Izvor: PortalOko

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.