Evo kako će retrogradni Merkur uticati na vas

by | 19 juna, 2020
Retrogradni Merkur, Lepota i zdravlje

Kada čuju da je Merkur u retrogradnom hodu, mnogi se uspaniče. Pa čak i oni koji nisu previše zainteresovani za horoskop podležu opštoj panici i strepe od događaja koji će uslediti. A šta uopšte znači pojam retrogradno? U astrologiji, to je privid kretanja unazad. Retrogradni Merkur izgleda kao da se kreće od istoka ka zapadu, za razliku od svog uobičajenog smera (od zapada prema istoku). Pojava retrogradnog Merkura dešava se tri puta godišnje, ali taj fenomen i dalje fascinira i sve one koji se bave astrologijom. (Pročitaj: Energija koja osvaja. Horoskopski znaci koji nikada ne staju)

Merkur nije jedina planeta koja ide retrogradno, naprotiv – svaka planeta to čini u nekom trenutku. Ta pojava se svaki put događa u drugom astrološkom znaku i ima različito značenje. Ovog puta, retrogradni Merkur će biti u znaku Raka. Iako se najčešće dovodi u vezu s lošim stvarima, astrolozi se slažu u jednom – da u predstojećem periodu situacija neće biti previše haotična. (Pročitaj: Nezgoda s kosom: Sara Hajland optužila retrogradnu Veneru za svoju frizuru)

Najvažnije od svega, preispitaćete neke važne životne odluke. Kada je u retrogradnom položaju, Merkur uvek donosi razmišljanje o različitim stvarima, a ako je u znaku Raka (što je sad slučaj!), preispitivanja se odnose na sferu kuće i porodice. (Pročitaj: Intimne veze prema stručnjacima – 10 ključnih elemenata koji definišu zreo odnos)Retrogradni Merkur podstaći će vas na razmišljanje

Iako je predstojeća pojava vremenski ograničena, podstaći će promenu i uticati na vaš napredak. Nemojte se začuditi ako uhvatite sebe kako razmišljate o trenutnoj životnoj situaciji. Da li je sad pravo vreme za selidbu? Možda ćete shvatiti da je upravo sad trenutak da se preselite i konačno pronađete mesto na kome ćete se osećati prijatnije i srećnije. (Pročitaj: Kako održati vezu na daljinu?)

Ili… da li se pored partnera osećate kao najbolja verzija sebe? Možda vas muči osećaj da stagnirate i da vaša veza ne vodi nikuda? A možda ćete pak otkriti i da emocionalna sigurnost nije dovoljna da budete srećni… Kada osvestite svoja osećanja prema voljenoj osobi, moći ćete svoju vezu da podignete na viši nivo. Ali pre nego što se odlučite na bilo kakve drastične promene, dobro razmislite o svemu. Retrogradni Merkur uticaće na sve horoskopske znakove, ali Rak i Jarac  biće mu posebno podložni.

lepotaizdravlje.rsGuliver/Getty images

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.