Nedeljni horoskop od 10. do 16. oktobra: Šta nam donosi Mesec u Vagi?

by | 9 oktobra, 2022
nedeljni horoskop od 10. do 16. oktobra

Važan događaj druge nedelje oktobra biće ulazak Merkura u znak Vage 10.10.2022. Ova harmonična pozicija planete pomeriće našu komunikaciju sa formalne i poslovne na prijatnu i iskrenu. Postaćemo manje zahtevni i kategorični, fokusiraćemo se na ljubaznost, takt i ljubaznost. Agresivni monolozi će se pretvoriti u harmonične dijaloge, gde se sagovorniku daje prilika da izrazi svoje gledište. Većina nas će imati priliku da reši bolne ili teške probleme, potpiše važne ugovore ili čak sklopi čvrste brakove.

12. oktobra Sunce će biti u trigonu sa Saturnom. Ovaj aspekt aktivira odlučnost, daje samopouzdanje mnogima od nas kako bi se uhvatili u koštac sa nekim izazovom, kao i za postizanje profesionalnih ciljeva, radeći iznad granice naših uobičajenih mogućnosti. Disciplina i fokus su najvažniji kvaliteti koji će pomoći ne samo vašoj karijeri tokom ovog perioda, već i partnerskim odnosima.

Opasni kvadrat Marsa sa Neptunom 12. oktobra može da izazove pogrešno prepisivanje ili uzimanje lekova, kao i druge prilično destruktivne trendove. Na današnji dan ne treba raditi operacije pod opštom anestezijom, sklapati ugovore i obećavati.

Opozicija Merkura sa Jupiterom izaziva svakakve intelektualne nesuglasice na temu religije, filozofije, pogleda na svet, kulture i obrazovanja. Pojava mnogih zanimljivih ideja u ovom periodu je opasna jer je teško koncentrisati se na najvažnije, odvojiti žito od kukolja i pravilno odrediti prioritete. Možemo postati malo rasejani, propustićemo važne detalje i pogrešno proceniti rizike.

Trigon Venere i Saturna 14. oktobra je odličan period za sticanje veće stabilnosti u odnosima, poslovima i profesiji. Povoljan period za poslovanje vezano za antikvitete, klasične umetničke forme, dizajn, arhitekturu. U ovom periodu često se obnavljaju stara prijateljstva, romantične veze ili poslovna partnerstva koja su ranije bila prekinuta.

 

Nedeljni horoskop od 10. do 16. oktobra

 

Ovan (21. mart – 19. april)

Ovan će početkom nedelje osetiti iznenadni strah od predstojećih promena i pokušaće da „okrene pedale unazad“. Većina Ovnova će biti zauzeta istraživanjem tračeva ili intriga protiv sebe. Vatrenom Ovnu ovi tračevi će doneti mnogo tuge i neprijatnih situacija, pa će želeti da dođe do izvora. Moraćete da izdržite sitne hirovitosti svog partnera. U ovom periodu Ovnovima se ne preporučuje da započinju nove poslove. Takođe, izbegavajte šale na  tuđ račun, nećete biti dobro shvaćeni.

Bik (21. april – 20. maj)

Za Bikove se nastavljaju pozitivni trendovi prethodne nedelje, a pružaja se i  mogućnost za početak novog projekta. Moto za Bika biće: „Just do it“. Nedelja će biti posebno uspešna za one predstavnike Bika koji postavljaju realne ciljeve, tačni su i koncentrisani. Mnogi predstavnici ovog znaka dobiće obećavajuće ponude vezane za posao ili karijeru. Zdravlje neće izneveriti Bika, ali postoje rizici od zaraze nekim tipičnim „dečjim” bolestima – ovčijim boginjama, stomačnim virusima… Mnogi predstavnici ovog znaka imaće odličnu priliku za zaradu.

Blizanci (21. maj – 20. jun)

Većina Blizanaca će doživeti poteškoće sa koncentracijom tokom ovog perioda, i u tom pogledu, rizikujete da napravite neke bitne propuste. Mnogi Blizanci će se suočiti sa prevarom, izdajom, neverstvom… Zbog dvoličnosti svog partnera, neki Blizanci će odlučiti da raskinu partnerstvo. Blizanci, budite posebno oprezni prema prevarantima i dokumentima koji bi mogli biti falsifikovani. Pažnja i koncentracija na rešavanje problema pomoći će većini Blizanaca da izbegnu sve negativne trendove ovog teškog perioda.

Rak (21. jun – 22. jul)

Rakovi bi mogli fino da zarade tokom ove nedelje ili da naplate neka zaostala dugovanja. Profitabilne ponude, obećavajući novi projekti, dobre vesti – ovo nije potpuna lista mogućih događaja u ovom periodu. Uspeh će pratiti one Rakove koji započnu novi posao ili studije. Ove nedelje treba da obratite pažnju na svoje zdravlje, smanjite opterećenje i posvetite više vremena porodici, šetnji i odmoru. Usamljeni Rakovi imaju sve šanse da dobiju poziv na sastanak, koji može biti početak jedne divne veze.

Lav (23. jul – 22. avgust)

Lavovi će morati da vežbaju svoje strpljenje i da odlažu ili prilagođavaju planove. Promene u životu će morati da sačekaju, desiće se, ali trenutak za njih još nije došao. U vezi, Lavovi će se suočavati sa situacijama koje se ponavljaju i rizikovati da ponovo naprave iste greške. Glavna preporuka za Lavove u aktuelnom periodu je da ne forsiraju stvari i ne ponavljaju postupke koji su ih već dobrano koštali! Posdebno važno: ne prebacujte odgovornost na nekog drugog. Krajem nedelje, planovi Lavova postepeno će dobijati zamah, raspoloženje će se poboljšati, energetski potencijal će porasti, otvarajući put aktivnim dostignućima.

Devica (23. avgust – 22. septembar)

Većina Devica će imati prilično težak period sa psihološke tačke gledišta, kada se životni ciljevi i prioriteti menjaju. Ono što je donedavno uzbuđivalo i inspirisalo odjednom će izgubiti svoju privlačnost. Takva promena u glavi će dugoročno dovesti do niza uspeha, ali trenutno ćete morati da žrtvujete nešto poznato, udobno ili blisko. Sve odluke o promeni Devica će doneti dobrovoljno, ali neće sve biti donete lakog srca. Promena pejzaža će povoljno uticati na zdravstveno stanje, a odmor u blizini reke ili mora može imati pozitivnu ulogu. Mnoge Device će tokom ovog perioda odlučiti da promene radno mesto.

Vaga (23. septembar – 22. oktobar)

Vaga će morati da se pozabavi pravnim pitanjima. Moraće da razjasni  neke kontroverze i da im stane na put. Neke Vage će se suočiti sa nevoljom, nekom vrstom bumeranga zbog svojih nekadašnjih postupaka. Posebno bi trebalo da budu oprezni oni koji se bave bilo kakvim zakonodavnim poslom – sudije, advokati, mirovnjaci. Nemoguće je zloupotrebiti pravdu, zbog toga bi mogli da ostanete bez posla i bez ugleda. Psihološko stanje Vage takođe će biti nestabilno: nesklad između osećanja i razuma posebno će uznemiravati ovaj znak u drugoj polovini ove nedelje.

Škorpija (23. oktobar – 21. novembar)

Za većinu Škorpija, ove nedelje ćete izgubiti smirenost i osećaj zadovljstva. Nažalost, verovatno je da ćete razotkriti laž ili prevaru neke osobe iz okruženja što će vas onespokojiti. Neke Škorpije će morati da usavrše svoje prethodne projekte, jer će isplivati na površinu ranije neprimećene greške ili pogrešni proračuni. U ovom periodu se ne preporučuju intenzivne kozmetičke procedure ili plastične operacije, jer rezultat može biti suprotan od onoga što želite . Posećivanje zabava i vođenje intenzivnog društvenog života tokom ovog perioda je kontraindikovano za Škorpije.

Strelac (22. novembar – 21. decembar)

Za Strelce će nedelja doneti mnogo zanimljivih prilika, šansi i poznanstava. Posebno će imati sreće oni predstavnici Strelca koji su otvoreni za sve novo i entuzijastično spremni da uče, primaju nove informacije i menjaju svoje živote. Mnogi Strelci koji rade imaće priliku da unaprede svoje profesionalne veštine, što će dovesti do kasnijeg rasta u karijeri. Strelci će dobiti prave mogućnosti da poboljšaju svoju finansijsku situaciju. Slobodni Strelac će se zainteresovati za nekoga iz svog okruženja.

Jarac (22. decembar – 19. januar)

Jarčevi rizikuju da pokvare odnose sa nekim iz svog okruženja zbog svoje tvrdoglavosti i upornosti. Ovo posebno važi za Jarčeve koji imaju jaku desetu kuću u svom horoskopu. Oni će biti skloni domatizmu i izuzetnoj strogosti što može dovesti čak i do gubitka liderskih pozicija. Jarčevi ove nedelje neće biti skloni pregovorima i razjašnjavanju okolnosti, već će pokazivati tvrdoglavost, krutost i pritisak. To neće dovesti ni do čega dobrog na duži rok. Pobednici će biti oni Jarčevi koji mogu da se odupru aroganciji i koji pokažu sposobnost prilagođavanja.

Vodolija (20. januar – 18. februar)

Određeni gubitak energije pratiće Vodoliju veći deo nedelje. Jesenji bluz će posebno pogoditi Vodolije koji inače vole ovakvo vreme. Za Vodoliju će u ovom periodu najrelevantniji biti slogan: „U zdravom telu – zdrav duh!“. To jest, da biste poboljšali svoje mentalno stanje, povećali aktivnost i hrabrost uma, potrebno je da se brinete o svom telu, zasitite ga energijom. Telo ne postoji samo po sebi, odvojeno od našeg uma i naše duše – sve u nama je međusobno povezano. Vodolije u ovom periodu treba da budu osetljive na zdrave potrebe svog tela, a za povećanje energije i snage preporučuju se ne samo kardio treninzi, već i vežbe disanja, joga, lekovi sa visokim sadržajem magnezijuma, uravnotežena ishrana.

Ribe (19. februar – 20. mart)

Veći deo nedelje Ribe će se suočavati neizvesnošću koja će kod njih izazvati nestabilno emocionalno stanje. Istovremeno, većina Riba će posebno snažno osetiti uticaj svog nesvesnog u vidu živopisnih snova, zanimljivih mentalnih stanja i medijumističkih iskustava. I mnogi predstavnici ovog znaka će konačno dobiti odgovore na svoja mučna pitanja: „Ko sam ja? Gde idem? Šta mogu učiniti da budem srećan?“ Profesionalna sfera će posebno zadovoljiti one Ribe čiji je posao vezan za bioskop, šou biznis, oglašavanje ili kockanje. Ali u ličnim odnosima neće sve biti jasno – Ribe će se suočiti sa neiskrenošću svojih partnera, što će dovesti do razočaranja i izvesnog hlađenja.

Mesečni horoskop za oktobar: Posebno važan mesec!

nensuria/gettyimagesplus


Najnovije na portalu Marie Claire

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.