Nedeljni horoskop od 12. do 18. decembra: Posebno značajna nedelja za četiri horoskopska znaka

by | 11 decembra, 2022
nedeljni horoskop od 12. do 18. decembra

Druga dekada decembra doneće mnogo zanimljivosti u život gotovo svih predstavnika Zodijačkog kruga, a posebno tipičnih predstavnika kardinalnog krsta: Ovna, Raka, Vagu i Jarca. Štaviše, vrlo često će se promene dešavati na unutrašnjem nivou bez spoljnih manifgestacija. Unutrašnje promene, iako bolne, Rakovi su normalne, ali će ih Ovnovi i Jarčevi teško podneti. Vaga će takođe morati da analizira sebe, svoju prošlost i često donosi neprijatne zaključke.

Sekstil Sunca i Saturna 12. decembra pomoći će onima koji imaju problema sa unutrašnjom organizacijom i razboritošću. Tokom ovog perioda, zrela pozicija u odnosima među ljudima će početi da preovladava, praktična intuicija će se povećati (naročito u poslovnoj sferi). Komunikacija sa uticajnim ljudima doneće ne samo željene rezultate, već i zadovoljstvo. Iz profesionalnih i poslovnih kontakata mogu nastati romantični kontakti.

Kvadrat Sunca i Neptuna 14. decembra malo će razvodniti racionalnost razmišljanja, povećati predispoziciju za samoobmanu. Neadekvatna samouobraženost može da odigra okrutnu šalu, čije će posledice još dugo morati da se izravnavaju. U ovom trenutku, bolje je izbegavati važne kontakte u poslovnoj sferi, odložiti potpisivanje važnih dokumenata.

Trigon Merkur i Uran 17. decembra biće posebno povoljan za one čije su aktivnosti vezane za elektroniku, tehnologiju, odnosno za inženjere, fizičare, informatičare. Nove originalne ideje, otkrića, tehnička otkrića – sve se to dešava pod harmoničnim delovanjem trigona. Ovo je sjajno vreme da posetite psihologe, astrologe – rezultati ili prognoze su efikasniji i tačniji nego ikada. Što se tiče porodičnih poslova i odnosa, trigon Merkura i Urana će pomoći da se brzo reše stari porodični problemi, obnove izgubljene veze sa rođacima i bliskim ljudima.

Što se tiče ciklusa Meseca, povoljni dani tekuće nedelje biće 13, 14. i 15. decembar. Sa energetske tačke gledišta, vredi obratiti posebnu pažnju na 15. decembar (23. lunarni dan), kada će tokovi energije biti izuzetno nestabilni. Na ovaj dan se preporučuje izbegavanje masovnih događaja i velikih gomila ljudi.

Poslednji mesec u godini tradicionalno ćemo da sumiramo neke rezultate, a važno je da ne izgubimo predpraznično raspoloženje zbog uranjanja u složenu analizu naših života.

Nedeljni horoskop od 12. do 18. decembra

Ovan (21. mart – 20. april)

Otvorena borba i konfrontacija neće pomoći Ovnu da se izvuče iz teških situacija, biće primoran da koristi lukavstvo, manipulacije i manevrisanje. Možda za Ovna ovo nije najprirodnija linija ponašanja, ali ponekad je jednostavno potrebno pribeći tome.  Ovan će još jednom uvideti da izbegavanje odgovornosti i ozbiljnosti ima mnogo prednosti, a emocionalne vezanosti trenutno ometaju ličnu slobodu i predstavljaju pretnju. Primorani da se ponašaju suprotno svojoj pravoj prirodi, Ovnovi će se krajem nedelje osećati melanholično i umorno. Finansijska situacija će biti prilično stabilna.

Bik (21. april – 20. maj)

Za Bika će nedelja doneti porodične razdore, nećete osećati podršku rođaka i drugih članova porodice. Finansijska stabilnost će takođe biti ugrožena, jer su tokom ovog perioda Bikovi posebno podložni neracionalnoj potrošnji, ulaganjima u sumnjive projekte i želji za „trošenjem“ novca. Sredinom nedelje, Bik može pasti u drugu krajnost. Nećete biti svesni koliko ste blagosloveni, tražićete više, a to može da zasmeta vama dragim ljudima i da izazove trzavice.  Smirite se, uđite u uobičajeno „prizemno“ stanje.

Nedeljni horoskop od 12. do 18. decembra – Blizanci (21. maj – 20. jun)

Blizanci će morati da „zakopaju ratne sekire“ i uđu u savez sa svojim konkurentima, zlobnicima, pa čak i neprijateljima. Mnogo toga može biti u pitanju, pa će emocije i ambicije morati da budu u velikoj meri umerene kako bi se izjednačile situacije koje će već postati kritične. Neki predstavnici ovog vazdušnog znaka će imati osećanja slična kajanju, jer mogu dobiti pomoć od onih ljudi prema kojima nisu bili baš pošteni.  Život će Blizance naučiti još jednu važnu lekciju, a oni koji mogu da je nauče na adekvatan način, iskreno preispitaju neke svoje prioritete i pristupe ljudima, učiniće još jedan korak uzlaznom linijom svog razvoja.

Rak (21. jun – 22. jul)

Rakovi će se uroniti u posao, rutinske zadatke i obaveze. Emocionalna kriza koja se sprema neće vas ostaviti da dugo čekate, što će izazvati bol u srcu i razočarenje.Rakovi u vezi mogu čak odlučiti da raskinu, a članovi porodice da se distanciraju od partnera ili žive odvojeno neko vreme. Međutim, profesionalna sfera će doneti smirenje većini predstavnika ovog vodenog znaka. Intenzivan rad pomoći će Rakovima da prežive stanje razočaranja, ali će se najverovatnije negativno odraziti na zdravlje. Zbog toga se krajem tekuće nedelje mogu osetiti glavobolja, hipertenzija ili bubrezi.

Lav (23. jul – 22. avgust)

Lavovi će novu nedelju započeti sa entuzijazmom. Poseban uspon doživeće oni Lavovi čiji je život vezan za stvaralaštvo, umetnost ili rad sa publikom. Lavovi kao da počinju da se otresaju svega starog, nepotrebnog, dosadnog, otvaraju se novim mogućnostima, novim vezama i novim poznanstvima. Mnogi Lavovi će preispitati sve svoje mogućnosti, na koje ranije nisu obraćali pažnju, prevazići uobičajenu lenjost i otvoriti „drugi vetar“.

Devica (23. avgust – 22. septembar)

Glavno pitanje koje će Device morati da reše ove nedelje je: „Šta će biti sledeće? To će se ticati ne samo profesionalne sfere, karijere, hobija ili studija, već i odnosa. Ovde će pobednici biti oni koji nisu skloni forsiranju događaja, već postepeno, ali veoma temeljno, idu ka svojim ciljevima. Planine neće biti moguće pomeriti u rekordnom roku, pa je, prateći poslovicu „što sporije ideš, dalje“, mnogo realnije ostvariti sve postavljene ciljeve. Ali ne tako brzo koliko bismo želeli. Finansijska situacija će primorati Deva da mudro štedi u tekućem periodu.

Nedeljni horoskop od 12. do 18. decembra: Vaga (23. septembar – 22. oktobar)

Vaga u nedelji će doživeti osećaj stida ili kajanja. Naravno, ove emocije će biti povezane sa ne baš pristrasnim  podsećanjem na prošlost. Možda je ovo još jedna prilika da procenite svoje vrednosti i uvjerenja, promenite svoj stav prema nekim ljudima, shvatite razloge svoje agresije ili želje za prevarom, postignete svoj cilj na ne sasvim pristojan i pošten način. Kroz pokajanje, najlakši način da postanete bolji, iako je ovaj proces veoma bolan. Vaga će imati takvu priliku za „pročišćenje“, a bliska budućnost zavisiće samo od vazdušnih predstavnika ovog znaka: da li će biti mirna i čista ili uznemirujuća i bolna.

Škorpija (23. oktobar – 21. novembar)

Za većinu Škorpija, nedelja će biti ispunjena romantikom. Sastanci, pokloni, ljubaznosti i intenzivna komunikacija na Škorpione će uticati na najpovoljniji način . Osećaćete se još privlačnije, nežnije, brižnije i zabavnije. Moguće je da će se međusobne simpatije koje su počele u ovom periodu kasnije prerasti u snažnu naklonost, strast i ljubav, a zatim u snažan brak. Uspešni pregovori, poslovna partnerstva očekuju Škorpione uronjene u profesionalnu sferu, a najperspektivnijie je udruživanje sa nekim na velikim projektima.

Strelac (22. novembar – 21. decembar)

Strelac će početkom nedelje biti uronjen u nostalgična sećanja koja će u vama izazvati osećanje žaljenja za onim što je ostalo u prošlosti. Tuga zbog propuštenih prilika, unutrašnji otpor promenama sredinom nedelje biće zamenjen prihvatanjem i poniznošću, promenom prioriteta, što će vam omogućiti da do petka dođete u ravnotežu i sa novom snagom uronite u okolnu stvarnost. Neki Strelci će se baviti nasledstvom ili poklonima od rođaka. Profesionalna sfera neće izazvati posebne probleme. U odnosima sa partnerima, Strelcima se savetuje da izbegavaju beskompromisne i ishitrene zaključke.

Jarac (22. decembar – 19. januar)

Jarčevi će imati aktivnu nedelju, povezanu, pre svega, sa intrigama i sukobima na poslu, sporovima oko resursa, autorskim pravima, nagradama. Nije isključeno pojašnjenje odnosa oko proizvodnih procesa i organizacije rada. Neki Jarčevi će dobiti ponude u vezi sa novim poslom ili promenom uslova na postojećem. Uspešne finansijske transakcije pomoći će mnogim Jarčevima da poboljšaju svoju finansijsku situaciju. Najradikalniji predstavnici ovog znaka odlučiće da promene mesto stanovanja, presele se u drugi grad ili čak zemlju. Što se tiče odnosa sa svojim partnerima, ovde će se Jarčevi naći u situaciji da je „gužva zajedno, ali dosadno odvojeno“.

Vodolija (20. januar – 18. februar)

Vodolije će početkom nedelje osetiti gubitak snage, umor,  tugu. Ovo  stanje trajaće do četvrtka, a biće povezano sa materijalnim gubicima ili velikim rashodima u prethodnom periodu. Možda će se prekoračenje uobičajenog budžeta Vodolijama činiti dobrim razlogom za brigu. Pojačana materijalna orijentacija, koja nije baš karakteristična za ovaj znak, počeće da dolazi u ravnotežu u petak, najverovatnije će biti povezana sa novčanim primanjima. Biće teška i profesionalna realizacija, Vodolije neće doživeti inspiraciju za radne podvige, ali to ne znači da će napustiti radni proces, osloboditi se odgovornosti ili zanemariti svoje obaveze. Samo ono što se obično radilo sa zadovoljstvom i bez stresa zahtevaće od Vodolije ogromne napore.

Ribe (19. februar – 20. mart)

Za Ribe će tekuća nedelja biti prilično mirna i odmerena, ali krajem nedelje možete imati poteškoća u odnosima. Nije bitno da li su poslovni partneri, prijatelji, blniskih ljudi, ali će veza pući. Možda još nije vreme za raskid, ali to može biti početak ozbiljnog otuđenja, sve do naknadnog prekida. Važno je da odmah razjasnite situaciju, uprkos vašem unutrašnjem otporu ili negodovanju. Ako cenite osobu, onda se za takav odnos vredi boriti, a metode borbe treba da se razlikuju od onih karakterističnih za Ribe, koje obično imaju tendenciju da se ne slažu, da se izraze u nagoveštajima.

Tijana87/GettyImagesPlus

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.