Nedeljni horoskop od 19. do 25. decembra: Jupiter nam donosi promene i podiže tenziju

by | 18 decembra, 2022
nedeljni horoskop od 19. do 25. decembra

Treću deceniju poslednjeg meseca u godini obeležiće prodor Jupitera u Ovna, što će dati novi zamah našim aktivnostima. Biće nam teško da obuzdamo svoje emocije, posebno agresiju. Ova pozicija Jupitera, počevši od 20. decembra, doneće mnoge promene, primorati vas da delujete, promenite svoju sudbinu, preuzmete najteže projekte, pokrenete startape.

21. decembra Sunce će napustiti znak Strelca i ući u Jarca. Ovaj datum se poklapa sa zimskim solsticijem. Vladar Jarca je planeta Saturn, koja daje ozbiljnost, svrsishodnost, kritičko razmišljanje i opreznost u postupcima. Ovaj tranzit će savršeno neutralisati deo agresivnosti Jupitera u Ovnu, učiniće nas racionalnijim i manje impulsivnijim dok ostvarujemo svoje ciljeve.

Kvadrat Sunca i Jupitera 22. decembra označiće početak ne baš povoljnog, ali, na sreću, prilično kratkog perioda u poslovanju. U ovom trenutku, nepoželjno je davati obećanja, trošiti velike sume novca ili pokušavati brzo implementirati nove projekte. Bolje je smanjiti aktivnost na nekoliko dana, odložiti važne sastanke i potpisivanje dokumenata.

Trigon Venere i Urana naglašava kreativnost, ljubav i odnose sa partnerima. Inspiracija, nova obećavajuća romantična poznanstva i veze, razvoj poslovnih odnosa u romantične, kao i prijatno emotivno raspoloženje – sve ove mogućnosti pružiće vam harmonični aspekt Urana i Venere. Moguće je da vam stignu neočekivani pokloni, neplanirana novčana primanja.

Mlad mesec u Jarcu 23. decembra „probudiće“ u nama stidljivost i sumnje u sopstvene sposobnosti. Biće važno da ne tražite odobrenje za svoje postupke spolja, već da se koncentrišete na svoje snage i verujete u sebe. Najosetljiviji u ovom periodu biće zglobovi, ligamenti, koža i kosa, pa na njih treba obratiti više pažnje. Na ovaj dan su kontraindikovane bilo kakve hirurške intervencije i agresivne kozmetičke procedure.

Harmonični aspekt Merkura i Neptuna 25. decembra završiće tekuću nedelju na najbolji mogući način, što će izoštriti našu kreativnu inspiraciju, sposobnost da proniknemo u suštinu stvari, omogućiti konstruktivnu komunikaciju, objasniti svoja osećanja i emocije u reči.

Što se tiče predstavnika Zodijačkog kruga, predstojeća nedelja će skoro svima doneti mnogo novih i zanimljivih stvari. Akcenat će biti pomeren na pozitivne emocije i situacije, koje će stvoriti prijatno prednovogodišnje raspoloženje. A nedeljne astrološke prognoze, čiji je glavni zadatak da naš život učine predvidljivijim, udobnijim i zanimljivijim, pomoći će da se izbegnu poteškoće i prevaziđu moguća iskušenja.

 

Nedeljni horoskop od 19. do 25. decembra

 

Ovan (21. mart – 20. april)

Ovnovi će skoro cele nedelje pratiti svoju želju da se afirmišu, a na račun svog okruženja. Neće svi vaši prijatelji moći mirno da podnose oštre izjave ili komentare. Ako se upustite u teške kritike, rizikujete da doživite nalet agresije kao odgovor, posebno od istih vatrenih znakova (Lavova i Strelaca). Tokom ovog perioda, trebalo bi da budete pažljiviji prema dolaznim informacijama, kao i prema izgovorenim rečima ili frazama. Veliki su rizici da se nešto pogrešno shvati i da se izvuku pogrešni zaključci. Neki infantilizam i neodgovornost svojstveni Ovnu do sredine nedelje mogu značajno da umanje vaše izglede u očima drugih. Krajem nedelje, Ovnovi će se malo „opametiti“, zatražiti oproštaj od onih koje su uvredili i početi da vraćaju ranije poljuljanu reputaciju. Finansijska situacija će biti dobra.

 

Bik (21. april – 20. maj)

Bik će provesti prilično mirnu nedelju, uživati u stabilnosti svog života. Prethodno akumulirano materijalno bogatstvo i resursi omogućiće predstavnicima ovog zemljanog znaka da sa poverenjem gledaju u predstojeću Novu godinu. Što se tiče odnosa, Bikovima se može dogoditi da ih partneri optuže za nedostatak romantike i nežnosti. Činjenica je da u potrazi za stabilnošću, zemljani Bik vrlo često gubi ne samo romantiku i lakoću, već i strast, ostavljajući samo osećaj ljubomore i posesivnosti. Zdravstveno stanje Bika će biti direktno povezano sa emocionalnim raspoloženjem. Finansije će vas obradovati.

 

Nedeljni horoskop od 19. do 25. decembra: Blizanci (21. maj – 20. jun)

Za Blizance će nedelja početi „debrifingom“ u vezi sa pogrešnim izborom koji su napravili pre izvesnog vremena. Nevolje će, naravno, biti prolazne, a posle srede će početi da nestaju. Ali Blizanci će morati da ulože značajne napore da nadoknade negativne posledice svojih dugogodišnjih postupaka.  Romantična sfera će doneti mnoga prijatna iznenađenja, posebno za slobodne Blizance  – izgledno je zanimljivo poznanstvo, koje će imati značajan uticaj dugoročno gledano. Profesionalna sfera će takođe napredovati nakon 20. decembra, a izgledi da dobijete pristojnu nagradu za svoj rad učiniće poslednje radne dane godine posebno prijatnim. Što se zdravlja tiče, Blizanci rođeni u maju su u opasnosti od prehlade, a junski predstavnici ovog znaka trebalo bi da budu posebno oprezni dok voze automobil.

Rak (21. jun – 22. jul)

Novogodišnje raspoloženje će uticati na vredne Rakove. Predstavnici ovog znaka će osetiti pad energiju. Rakovi će posebno želeti da provode više vremena sa porodicom, na otvorenom, a neki u kuhinji pripremajući neobična jela. Neki Rakovi će u ovom periodu dobiti kućnog ljubimca, rado će se uroniti u brigu o novom malom članu porodice. U ovom periodu Rakovima se ne preporučuje da menjaju posao ili započinju nove projekte, bolje ih je odložiti do početka sledeće godine. Oni koji sanjaju o deci imaju sve šanse da zatrudne, a trudnoća će teći prilično lako. Finansijska situacija Rakova biće stabilna, zdravlje takođe neće praviti probleme.

 

Lav (23. jul – 22. avgust)

Stanje bezbrižnosti i lakoće pratiće Lavove skoro cele nedelje. Lavovi će i sami izbegavati sve sumorno, dosadno i preterano. Bilo kakve konfrontacije koje su ometale Lavove u prethodnom periodu postepeno jenjavaju, a novogodišnju gužvu u vezi sa izborom poklona, kupovinom i aktivnom komunikacijom pratiće samo prijatne emocije. Muva u masti u takvoj idili može biti iznenadni i ne baš prijatan susret sa osobom iz prošlosti koju biste najradije zaboravili. Ovde, mirna dobra volja i dobro definisane lične granice mogu postati najbolja taktika. Ovo će vam pomoći da izbegnete buduće nepotrebne brige. Zdravlje Lavova će biti dobro, finansije u redu, a najbliža okolina podržaće vas u prevazilaženju eventualnih retkih teškoća tekuće nedelje.

 

Devica (23. avgust – 22. septembar)

Device će imati priliku da stave tačku na neke afere ili veze koje traju već duže vreme i deluju na vas na prilično iscrpljujući način. Bilo da se radi o profesionalnoj sferi ili o ličnim odnosima, vreme je da izjasnite, jasno definišete svoj stav i, konačno, presečete Gordijev čvor. Naravno, emocije koje prate ovaj proces biće daleko od prijatnih, ali naknadna osećanja olakšanja i unutrašnjeg mira poslužiće Devici kao dostojna nadoknada za uložene napore. Poslednjih dana u nedelji Device će početi da dobijaju poklone i prijatna iznenađenja od najmilijih, što će Devicama stvoriti predpraznično raspoloženje i pomoći im da steknu optimističan pogled na budućnost.

 

Vaga (23. septembar – 22. oktobar)

Za Vagu će nedelja decembra biti prilično mirna, bez naglih promena. Vreme promena još nije došlo. Vaga bi trebalo da provede ovaj period radeći uobičajene rutinske stvari koje, one u kojima je posebno dobra. Rodbina ili deca mogu zahtevati dodatnu negu, moraćete da se uživite u rešavanje njihovih problema i posvetite im mnogo više pažnje nego inače. Materijalna strana života nije baš zadovoljavajuća, ali finansijski izgledi za predstavnike ovog znaka su prilično dobri, samo treba malo sačekati. Krajem nedelje možete osetiti probleme sa zubima. Zanimljive ponude vezane za profesionalnu sferu Vagama će početi da stižu posle 21. decembra.

 

Nedeljni horoskop od 19. do 25. decembra: Škorpija (23. oktobar – 21. novembar)

Za Škorpije je vreme za promene, koje će početi da se događaju predstojeće nedelje. Ovaj trend će se posebno odraziti na profesionalnu sferu, gde se nazire niz događaja koji utiču kako na oblast delatnosti, tako i na studije za usavršavanje. Promene će posebno uticati na e-trgovinu, tehnološke inovacije, transport i istraživanje. Škorpije koje su u kreditima ili dugovima, imaće šansu da ih otplate. Škorpije u braku i oni u vezama uživaće u harmoniji, smirenosti i stabilnosti tokom cele nedelje, a slobodni predstavnici će čuti neočekivanu izjavu ljubavi . Zdravlje neće doneti nove probleme, a istovremeno će vam omogućiti da rešite stare: oporavite se i poboljšaćete svoje blagostanje.

 

Strelac (22. novembar – 21. decembar)

Strelac će imati aktivnu i bogatu nedelju. Bićete preplavljeni energijom koju bi trebalo da usmerite ka miroljubivim ciljevima i dostignućima. Nove produktivne ideje, nova poznanstva i nove perspektive dobro će doći onim Strelcima koji su umorni od svakodnevne rutine i sanjaju o bogatom životu. Što se tiče ljubavi i odnosa, slobodni Strelci imaju sve šanse da započnu burnu romansu, možda ne baš dugu i dugotrajnu, ali svetlu i nezaboravnu. Novi izvor prihoda čeka one Strelce koji su se usmerili ka poboljšanju materijalne situacije. Profesionalna sfera odiše optimizmom, posebno za one koji brinu o karijeri i društvenom prestižu. Zdravlje ne bi trebalo da stvara probleme, osim lakših povreda ili opekotina.

 

Jarac (22. decembar – 19. januar)

Jarčevi će u prvoj polovini nedelje biti u stanju unutrašnje napetosti povezane sa intuitivnom željom da održe ravnotežu. Pasivno očekivanje će donekle iscrpeti ovaj izuzetno aktivan zemljani znak, ali u ovoj fazi je jednostavno neophodno, jer će vam dati priliku da sami donesete neku vrstu globalne odluke. Za Jarčeve će postati važno da se udalje od bilo kakvog sukoba. Takođe je nepoželjno zauzimati stranu u sukobu voljenih ili kolega. Ako tipični Jarčevi mogu da prođu kroz ovaj period bez emotivnih slomova, pomažući se, na primer, unutrašnjim meditativnim tehnikama, onda će na kraju nedelje moći da donesu veoma važnu i, što je najvažnije, ispravnu odluku. To će naknadno uticati na skoro sve sfere života ovog zemaljanog znaka, imaće uticaj na dug životni period. Što se zdravlja tiče, unutrašnje raspoloženje može da izazove psihosomatske simptome sredinom nedelje, koji će, međutim, nestati zajedno sa emotivnim stresom posle 25. decembra.

 

Vodolija (20. januar – 18. februar)

Za Vodoliju će ova sedmica proteći mirno kada je u pitanju profesionalna sfera, ali će zato biti napeto u ličnim odnosima. To se događa zbog činjenice da će partneri i članovi porodice, kao prema dogovoru, početi da se protive svim inicijativama Vodolije, ignorišu njihove zahteve i savete, kritikuju ih, pa čak i ironiziraju ideje ovog nemirnog vazdušnog znaka. Ovde Vodolije ne treba da se sukobljavaju i dokazuju bilo šta, bolje je da svoju inicijativu usmerite ka drugim krugovima, gde će brzo biti podržana i pohvaljena. Vodolijama se u aktuelnom periodu ne preporučuje donošenje važnih odluka, potpisivanje finansijskih dokumenata i pokretanje startapa. Meteoropate bi trebalo da čuvaju zdravlje.

 

Ribe (19. februar – 20. mart)

Ova nedelja za Ribe donosi uranjanje u svoj unutrašnji svet, analizu osećanja i emocija. Biće vam izuzetno važno da analizirate svoje emocije, a ne tuđe. Uprkos svojoj intuitivnosti i osetljivosti na stanje drugih ljudi, Ribe su posebno često podložne zabludama o motivima i uzrocima drugih, pogrešno tumače postupke, reči i izraze lica. U profesionalnoj sferi moguć je pad aktivnosti. Lični životi Riba samaca i Riba u vezi ostaće stabilni. Ali zdravstveno stanje može izazvati manje brige, očekuju vas problemi hormonalne prirode.

fsccafeine/gettyimagesplus

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.