Nedeljni horoskop od 5. do 11. decembra: Pun Mesec u Blizancima pokreće stare probleme

by | 4 decembra, 2022
nedeljni horoskop od 5. do 11. decembra

Prva trećina decembra biće relativno mirna sa astrološke tačke gledišta, sa izuzetkom punog meseca 8. decembra u sazvežđu Blizanaca. Ovaj period će nas gurnuti u stanje dualnosti svojstveno Blizancima. Blizanci su oni koji mogu da sede na dve stolice, da trče za dva zeca istovremeno, a da ne osećaju nelagodnost. Ostali predstavnici Zodijačkog kruga moraće da se vrate starim problemima i zadacima koji su se već smatrali rešenim i zatvorenim. Ipak, imate sve šanse da ih konačno zatvorite, ali ne pre nego što doživite nekoliko neprijatnih minuta ili čak sati.

Opozicija Sunca i Marsa 8. decembra će pogoršati situacije sukoba oko autoriteta, moći, pokrenuti pitanja konkurencije i liderstva. Oni predstavnici zodijačkog kruga koji imaju jak Mars u ličnom horoskopu biće posebno skloni ispoljavanju agresije, diktature, netrpeljivosti, što će izazvati negodovanje i protest kod ostalih. Međutim, ova opozicija ima i pozitivne aspekte – uči nas da kontrolišemo svoje negativne emocije, da ne budemo vođeni agresijom, da zadržimo uzdržanost i smirenost, čime povećavamo svoj autoritet.

Ne baš prijatan kvadrat Merkura i Jupitera 6. decembra nagnaće nas lakomislenosti i nepraktičnosti, izazvati nepažnju i rasejanost. Na ovaj dan je bolje ne voziti, a takođe izbegavati aktivnosti povezane sa proračunima, intelektualnim naporima i disciplinom. Takođe, problem može da nastane zbog nepotpunih informacija i donošenja pogrešnih zaključaka.

Kvadrat Venere i Jupitera u istom vremenskom periodu nateraće nas da precenimo svoja osećanja prema nekim ljudima, da pokažemo velikodušnost prema onima koji to nimalo ne zaslužuju. Ali u isto vreme, mnogi od nas će imati priliku da se upoznaju i naknadno nastave da komuniciraju sa veoma zanimljivim ličnostima, koje će privući naša velikodušnost, duhovnost i sofisticiranost.

Poslednji mesec u godini se tradicionalno smatra periodom debrifinga za mnoge predstavnike zodijačkog kruga. Ovaj proces će posebno uticati na Blizance, Vagu i Vodoliju, koji samo treba da počnu da izvlače zaključke iz prethodnih događaja u godini, analiziraju svoju prošlost i razviju praktične planove za blisku budućnost.

Svi živimo u skladu sa kosmičkim ciklusima, neko više a neko manje harmonično. I nije važno da li verujemo u ove zakone ili ne – to neće sprečiti kosmičke zakone Univerzuma da rade. Astrološke prognoze su slične vremenskim prognozama i treba ih tretirati na isti način. Na primer, ponesite sa sobom kišobran kada je velika šansa za kišu ili zavežite topli šal u slučaju moguće snežne oluje. Nemoguće je izbeći kišu ili mećavu, ali kišobran i topao šal će nam omogućiti da se sa lošim vremenom suočimo u punom naoružanju, sačuvamo zdravlje i olakšamo život.

 

Nedeljni horoskop od 5. do 11. decembra

 

Ovan (21. mart – 20. april)

Ovan će imati period rasta, stabilnosti i uspeha. Šta god da vatreni Ovan preuzme ove nedelje: karijera, lični odnosi, duhovna sfera – sve će se pokrenuti iostvariti. Mali problemi u tekućim poslovima biće efikasno rešen. Sredinom nedelje, Ovnovi će morati da obrate pažnju na svoje zdravlje, jer manji simptomi koji se pojave mogu biti predznaci ozbiljnije bolesti. Prema tome, trebalo bi da preduzmete brze mere, tada postoje sve šanse da stabilizujete svoje fizičko stanje. Oni Ovnovi koji su uzeli u obzir naše preporuke za prethodnu nedelju i uspeli da organizuju sebi dobar odmor, osetiće poseban polet energije, dobro raspoloženje i radost života.

 

Bik (21. april – 20. maj)

Bik će se suočiti sa lošom organizacijom, čiji će uzrok biti oni sami. Lebdenje u oblacima i nespremnost da ispunjavaju svoje obaveze preovladavaće u drugoj polovini nedelje, pa Bik rizikuje da propusti neke materijalne šanse ili, u ekstremnim slučajevima, pretrpi finansijske gubitke. Deo Bikova biće sklon netipičnom rasipništvu i neozbiljnom odnosu prema novcu. Razlog je što su sebi prethodno uskraćivali sitne zabave i opuštanja. Psiha jednostavno neće izdržati takav način „uštede“ na pozitivnim emocijama, pa će Bikovi postati iracionalni.Emocionalni efekat će biti jak, ali kratkotrajan. Zdravlje Bika će biti stabilno.

 

Blizanci (21. maj – 20. jun)

Blizancima će početak nedelje doneti opuštenost i malodušnost, zbog čega će izgubiti interesovanje za aktuelne stvari. Pašće u iskušenje da odustanu od ranije započetog projekta. Blizanci će se umoriti od svakodnevne rutine i zbog toga će početi da vide život u sumornoj boji. Stagnacija u finansijskom sektoru takođe neće doprineti aktivnosti i energiji. I ovde lični odnosi mogu igrati važnu ulogu za Blizanca. Ako partneri mogu da podrže Blizance tokom ovog prilično teškog perioda za njih, tretiraju stanje inercije i malodušnosti sa razumevanjem, pokušaju da zabave i pokažu druge pozitivne trenutke života, onda će do petka vazdušni Blizanci „oživeti“. U suprotnom, sumorno stanje  trajaće sve do početka sledeće nedelje, uništavajući život ne samo vama, već i vama bliskima.

 

Nedeljni horoskop od 5. do 11. decembra: Rak (21. jun – 22. jul)

Od srede će Rakovi prigrliti neozbiljnost, što je pomalo netipično za njih. Ali, to će ih učiniti posebno zanimljivim suprotnom polu. . Biće iskušenja u romantičnoj sferi, neozbiljnih flertova, iskušenja. Međutim, plitke emocije i površni postupci su poprilično tuđi Rakovima, pa ćete na kraju nedelje ponovo postati pribrani, kontrolisani i orijentisani ka stvarnim ciljevima. Sve do sredine decembra Rakovi mogu osećati psihosomatske tegobe.

 

Lav (23. jul – 22. avgust)

Lavovi će morati da se bave porodicom i rođacima skoro cele nedelje. Neki Lavovi će čak morati privremeno da promene mesto boravka da bi rešili hitne probleme. I ovde će za Lavove biti važno da ne izbegavaju odgovornost, da ne odlažu donošenje odluka, već da brzo preduzmu konkretne akcije. Za one lavove koji imaju tendenciju da puste da sve ide svojim tokom, odlažu odlučnu akciju, kraj nedelje će doneti napade migrene, srčane probleme, alergijske reakcije, loše varenje. Neki Lavovi će se suočiti sa smrću nekoga iz svog okruženja, što će ih primorati da preispitaju svoje stavove u odnosu na voljene osobe.

 

Devica (23. avgust – 22. septembar)

Device će novu nedelju dočekati u veoma dobrom raspoloženju, kada dobro zdravlje, punoća energije i lepi horizonti koji se otvaraju pred njihovim očima omogućavaju mnogo toga. Materijalna sfera će zadovoljiti Device ne samo finansijskom stabilnošću, već i skupim poklonima, pojavom novih prilika. Za one koji su planirali da imaju decu, moguća je dugo očekivana trudnoća. Device čija se profesionalna oblast odnosi na brigu o ljudima (na primer, kozmetologija, medicina, hotelijerstvo) dobiće visoku ocenu svog rada ne samo od menadžmenta, već i od zahvalnih klijenata. Mnoge Device će u ovom periodu uložiti napore u unapređenje svog doma i okolnog prostora, učiniće ga skladnijim i udobnijim, a usput će otkriti i nove dizajnerske ili umetničke talente.

 

Vaga (23. septembar – 22. oktobar)

Mnoge Vage imaće priliku da se ponovo sastanu sa nekim nakon duge razdvojenosti i nesuglasica: sa prijateljima, voljenima, rođacima, decom. Obnavljanje prekinutih kontakata moguće je i u profesionalnoj sfer. To će dati novi pozitivan podsticaj za poslovanje ili saradnju. Nasledstvo, naplata osiguranja ili neke vrste plaćanja biće aktuelna za mnoge predstavnike Vage već sredinom nedelje. Nisu isključene i nevolje zbog iznenadnog dolaska nekog od rođaka. Što se tiče zdravstvenog stanja, sa Vagom bi sve trebalo da bude u redu.

 

Škorpija (23. oktobar – 21. novembar)

Za Škorpije, nedelja će proteći u znaku pobeda, i to pobeda bez pompe i parada, povezanih isključivo sa ličnom unutrašnjom snagom i velikom voljom. Bez ikakve lažne skromnosti, svi uspesi i dostignuća aktuelnog perioda Škorpije mogu se pripisati samo sebi. Sposobnost planiranja i visoka samodisciplina pomoći će im da se izbore sa svim zadacima u profesionalnoj oblasti. Što se tiče romantične sfere, ovde Škorpionima neće sve ići glatko. Situacije konfrontacije sa partnerima primoraće Škorpije da provode vreme same, izbegavajući tako direktne sukobe.

 

Nedeljni horoskop od 5. do 11. decembra: Strelac (22. novembar – 21. decembar)

Strelci će morati da se mobilišu da reše sve zadatke i slučajeve kojih će ove nedelje biti na pretek. Aktivnost ne smeta posebno većini Strelaca, tako da neće osećati mnogo neprijatnosti i umora. Biće važno samo da se dovoljno naspavate – to će Strelcu omogućiti da dugo izdrži pritisak. Krajem nedelje, Strelci će malo odahnuti, iskoristiti priliku da se potpuno opuste, a takođe će dobiti i pristojnu nagradu za svoj rad. Strelci koji se bave profesionalnim sportom treba da budu oprezni zbog povreda glave.

 

Jarac (22. decembar – 19. januar)

Jarčevi će nastaviti da usklađuju svoj energetski bilans, koji je donekle narušen događajima iz prethodnog perioda. Od velike koristi u tome mogu biti turistički izleti, šetnje prirodom i lagana fizička aktivnost. Mnogi Jarčevi koji traže novi posao dobiće dostojne ponude koje bi trebalo da prihvate bez odlaganja. Promena imidža, ​​kao i kupovina, mogu doneti zadovoljstvo Jarčevima. U ličnim odnosima ravnotežu će postići oni koji se pridržavaju principa „ti – meni, ja – tebi“, a to nije povezano sa materijalnom sferom, već sa emocionalnom. Oni Jarčevi koji su navikli da igraju sa jednim ciljem, na primer, daju više nego da primaju zauzvrat, odlučiće se da napuste takvu vezu. A oni koji su navikli da uzimaju više nego što daju ostaće sami.

 

Vodolija (20. januar – 18. februar)

Vodolijama se savetuje da se u svim stvarima i situacijama tokom cele nedelje oslanjaju na logiku i zdrav razum, više puta proveravaju dobijene informacije i da se emocionalno ne upuštaju u rešavanje kako svojih, tako i tuđih problema. Ako Vodolije počnu da razmišljaju o svojim emocijama ili da veruju svima na reč, poremetiće im se unutrašnji energetski balans, izazivajući depresivna stanja, autoagresivnost, zdravstvene probleme (vegetativno-vaskularne i alergijske bolesti) . Preporučljivo je u ovom periodu ograničiti kontakte sa negativno nastrojenim ljudima, ne posećivati masovne događaje, manje obraćati pažnju na vesti sa društvenih mreža i instant mesindžera, a vreme posvetiti običnim kućnim poslovima, rutinskom poslu i kreativnosti, što donosi emocionalno zadovoljstvo. Posebno su povoljni u ovom periodu rituali čišćenja ličnog prostora i čišćenja od negativnih energija.

 

Ribe (19. februar – 20. mart)

Ova nedelja će Ribama doneti veliku šansu u vezi sa romantičnom sferom. To će posebno uticati na one Ribe koje još nisu u ozbiljnoj vezi. Ovde je važno da se ne plašite da rizikujete, a na kraju će pobediti upravo oni predstavnici Riba koji se odluče za postupke koji nisu karakteristični za njih. Posebno hrabri će čak dobiti i bračnu ponudu. U profesionalnoj sferi, sreća će se u potpunosti manifestovati kod onih koji zaista vole svoj posao. Zdravlje može izazvati male probleme Ribama sa sezonskim alergijama. Finansijska situacija će biti stabilna cele nedelje.

iprogresman/gettyimagesplus

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.