Retrogradna Venera 2023: Kako izbeći probleme u vezama?

by | 22 januara, 2023
Retrogradna Venera 2023

Retrogradna Venera 2023. stupa „na svoj presto“ od 20.07.2023 i trajaće sve do 06.09.2023. A šta možemo da očekujemo u ovom periodu?

Sigurno ste već upoznati sa takvim konceptom kao što je retrogradno kretanje planeta, i, naravno, svi su čuli za retrogradni Merkur. Ali ne znaju svi da su i druge planete retrogradne – poput heroine ovog članka, Venere. Periodi retrogradnog kretanja planeta utiču na naše živote u oblastima za koje su odgovorne.

Prvo, hajde da shvatimo šta je retrogradno kretanje. Planete se kreću u Sunčevom sistemu u direktnom, direktnom pravcu u odnosu na Sunce duž ekliptike. Svaka planeta ima svoju putanju i brzinu kretanja, a zbog razlike u brzinama i orbitama, poseban efekat nastaje u određenim periodima godine. Na površini Zemlje, zbog razlike u orbitama, ponekad nam se čini da neka planeta na nebu kao da usporava, pravi petlju i kreće se u suprotnom, retrogradnom pravcu. U stvari, ni o kakvom „obrnutom” kretanju nema govora. Zapravo, planeta nastavlja svoje kretanje. Ovo je optički efekat zbog činjenice da je Zemlja nešto ispred nje u kretanju. U astrologiji se ovaj fenomen naziva retrogradnim.

Retrogradna Venera 2023.

Svaka planeta ima svoje periode retrogradnog kretanja. Planeta ljubavi Venera menja smer jednom u svakih godinu i po, a sam retrogradni period traje oko mesec i po dana.

Ali prvo morate da shvatite za šta je Venera odgovorna u natalnoj karti svake osobe.  Ovo je planeta ličnog života, lepote, ukusa, stila, osećanja, očekivanja od ljubavi i kreativnosti. Lične nijanse i stepen uticaja Venere mogu se proučavati na ličnoj natalnoj karti, koju izračunava profesionalni astrolog.

Glavna stvar koju treba razumeti je da kada Venera krene u retrogradno kretanje, počinje haos i konfuzija u svim oblastima za koje je ona odgovorna. Zbog toga treba biti posebno oprezan u pitanjima ličnog života, lepote i kreativnosti.

Retrogradna Venera i aspekti ličnog života

U ovom trenutku, mnoga pitanja u ličnom životu će biti razmotrena. Neko će se osećati veoma usamljeno, uprkos jakom braku. Neko će se zbuniti i poželeti da se rastane sa voljenom osobom, iako je juče bio srećan u vezi. Neko će izgubiti poverenje u svoju privlačnost, uprkos pristojnoj količini komplimenata i novih poznanstava.

Generalno, ovo vreme nije pogodno za donošenje sudbonosnih odluka. Ne žurite, sačekajte da se završi retrogradna Venera. Ako neke želje ne nestanu ili se njihova neophodnost vremenom potvrdi, onda ćete moći da ispunite ono što želite tokom direktne Venere.

Iz istog razloga se ne preporučuje započinjanje nove veze – velika je šansa da će vam početkom septembra pasti ružičaste naočare i shvatićete da ste gubili vreme na nekoga ko nije vaša osoba. Stoga, ako su bivši partneri aktivirani, razmislite sto puta da li vam je potrebna ova veza.

Retrogradna Venera 2023. i aspekti lepote

Tokom perioda retrogradne Venere, možda ćete hitno želeti da napravite neke promene u svom izgledu ili promenite stil, ali to apsolutno nije neophodno! Jer čim se ovaj period završi i Venera krene u direktnom pravcu, požalićete zbog odluka koje ste doneli. Ali ne može se sve vratiti – na primer, još uvek možete da ofarbate kosu, ali ne možete da im vratite dužinu. Zato pokušajte da se uzdržite od nepromišljenih i impulsivnih odluka .

Što se tiče kozmetologije, možete se ograničiti na svoju uobičajenu osnovnu negu. Ako planirate neke ozbiljne procedure, poput proteza ili tetovaža, onda je bolje da ih odložite za neko drugo vreme. Ispravnije bi bilo da se ograničite na kućne maske i masaže, a ne da radite ozbiljne salonske kozmetičke intervencije.

Međutim, ako nemate priliku da odbijete ili odložite, posetite samo proverene i pouzdane stručnjake sa kojima radite više od godinu dana. Ovo pravilo važi i za frizerske usluge – na primer, šišanje ili farbanje kose.

Koji horoskopski znaci treba da budu posebno oprezni tokom retrogradne Venere 2023.

Postoji nekoliko horoskopskih znakova na koje će najviše uticati predstojeći period retrogradne Venere. Stoga, oni moraju biti pažljiviji od svih ostalih.

Lav

Lavovi će osećati posebnu potrebu za ljubavlju i pažnjom. Nedostajaće im komplimenti i udvaranje. Oni će živo pokazati svoja osećanja prema partneru.

Bik

Bik će osetiti nezadovoljstvo u vezi, što će se iskazati u tvrdnjama prema partneru. Ali sve zavisi od njih: ako uspeju da se izbore sa emocijama, a ne uđu u sukob, onda će veza biti sigurna.

Škorpija i retrogradna Venera 2023.

Škorpije će želeti više drame u vezi. I nije važno da li imaju stalnog partnera ili da li se radi o pronalaženju novih veza. Želeće sjajne emocije koje će vas naježiti i dati nova uzbuđenja. Zapamtite da ne morate da sečete sa ramena, a sve je u vašim rukama.

Vodolija

Vodolija će dobiti mnogo potraživanja od partnera. A nezadovoljstvo ličnim životom sublimira se u želju za eksperimentisanjem sa izgledom. To može biti i želja za radikalnom promenom imidža – na primer, farbanje kose u potpuno drugu boju – ili želja za radikalnom promenom u odnosima.

Ne treba se plašiti takvih želja i potreba – ni gore navedenih znakova, ni predstavnika drugih znakova Zodijaka. Čim se završi retrogradni period, možete učiniti sve o čemu ste sanjali. Osim ako se, naravno, snovi ne pokažu istinitim. Sada znate šta možete očekivati od predstojeće retrogradne Venere i čega se kloniti. Kada budete upozoreni na moguće poteškoće, moći ćete lakše i radosnije da prođete kroz ovaj zanimljivi period.

Lepota i zdravljerajatk/iStock/Getty Images Plus via Getty Images


Najnovije na portalu Marie Claire

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.