Retrogradni Mars nam stiže: Opasan period koji je nam može doneti nevolje!

by | 30 oktobra, 2022
retrogradni mars

Budite oprezni – retrogradni Mars može privući nevolje u naš život. Evo kako to da sprečite!

Svi znamo za retrogradni Merkur, ali u isto vreme, i druge planete mogu biti retrogradne, samo se to dešava mnogo ređe, pa ne znaju svi i ne pamte to.

Na primer, takav fenomen kao što je retrogradni Mars se ne dešava tako često, u proseku dva puta godišnje, ali i ovaj period utiče na nas.

Retrogradni Mars

Svaka planeta ima direktno i retrogradno kretanje. Direktno kretanje je normalno kretanje planete oko Sunca, ali retrogradno je kretanje unazad. Naravno, planeta se ne okreće i ne vraća nazad. Zapravo, u određenom trenutku, zbog razlike u orbitama, Zemlja počinje da prestiže planetu, a sa Zemlje se čini da usporava svoju brzinu, kao da pravi petlju i kreće se unazad.

Kada planeta uđe u svoje retrogradno kretanje, nastaje haos i konfuzija u svim oblastima za koje je odgovorna.

Mars će biti retrogradan u period od 30. oktobra do 12. januara. Ova planeta odgovorna je za naš energetski nivo, unutrašnji potencijal i sposobnost da postignemo rezultate u svakom poslu, ali i za sukobe, agresiju, razdražljivost, razdražljivost i metež.

Zbog toga će tokom ovog perioda biti poteškoća u realizaciji projekata i ostvarivanju postavljenih ciljeva zbog velike gužve i nekonstruktivnih radnji. Drugi mogu doživeti iznenadne izlive agresije i povećanu razdražljivost. Biće teško pravilno distribuirati energiju i sačuvati resurs.

Šta ne treba raditi tokom retrogradnog Marsa

Nemojte žuriti i učiniti nešto nepromišljeno. Ovo može doneti nepotrebnu gužvu i dodatne probleme u poslovanju. Samo praktičan i promišljen pristup pružiće povoljne mogućnosti koje se moraju maksimalno iskoristiti.

Pokušajte da ne ulazite u rasprave, one mogu dovesti do dugotrajnih sukoba koji se možda neće završiti u vašu korist. Kontrolišite nivoe energije i vežbajte.

Mnoge stvari započete tokom ovog perioda će morati da se poprave, jer neće biti završene kako treba. Neke aktivnosti će se odugovlačiti, bilo kakvi sukobi takođe mogu da se povuku. I snaga i energija će vas napustiti brže. Zato odredite prioritete i pažljivo uložite svoje resurse.

Nemoguće je u ovom trenutku dozvoliti negativnost, bes, nepristojan jezik. Nemojte izazivati sukobe i podleći provokacijama drugih ljudi. Važno je da ne podležete  negativnim osobinama Marsa, ali isto tako ne treba dozvoliti da se drugi tako ponašaju prema vama.

Kako „preživeti“ retrogradni Mars?

Najbolja preporuka za ovaj period je da kontrolišete svoju energiju i usmerite je u konstruktivnu aktivnost. Na primer, u sportu. Mnogi od nas imaju članstva u teretani koja ne koriste. Dakle, sada je najbolje vreme za nastavak odlaska u teretanu.

Ali zapamtite, bez herojstva, nemojte odmah uhvatiti najteži teg i ne pokušavajte da postavite rekord. Za sada je dovoljno da ste se vratili treninzima, a opterećenje treba postepeno povećavati.

Lepota i zdravljeNerthuz/iStock/Getty Images Plus via Getty Imagess

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.