Današnji desert: Čokoladni keks kolač

by | januar 13, 2016
Foto: Bakina kujna

Foto: Bakina kujna

Sastojci:
– 350 g pti-ber keksa
– 200 g čokolade za kuvanje
– 200 g mlečne čokolade
– 3 žumanceta
– 2 dl slatke pavlake
– 150 g šećera
– 2 vanil-šećera
– 120 g putera

Priprema:
1. Pti-ber keks izlomiti na krupnije komade.
2. U odgovarajućoj posudi sjediniti izlomljenu crnu i mlečnu čokoladu, žumanca, vanil-šećer, slatku pavlaku i šećer. Kuvati na pari neprekidno mešajući dok se ne dobije ujednačena smesa.
3. U smesu od čokolade dodati izlomljeni keks i polako promešati varjačom.
4. Dublju tepsiju 20×30 cm obložiti papirom za pečenje pa izliti u nju pripremljenu smesu sa keksom. Poravnati i ostaviti na hladnom da se stegne.
5. Stegnuti kolač izvaditi iz tepsije i iseći na kocke ili štangle željene veličine.

Tagovi: