Danas se zasladite kolačem s piškotama

by | januar 11, 2016
Foto: Bakini slatkiši

Foto: Bakini slatkiši

Sastojci:
Za koru:
– 6 jaja
– 12 kašika šećera
– 2 kašike ulja
– 4 kašike mlake vode
– 7 kašika brašna
– 1 prašak za pecivo
Za fil:
– 1 l mleka
– 5 kašika šećera
– 3 pudinga od čokolade
– 250 g margarina
– 150 g šećera u prahu
Još:
– 300 g šlaga
– 3 dl kisele vode
– 1 veliko pakovanje piškota
– 3 dl crne kafe
Za glazuru:
– 100 g čokolade
– 50 ml ulja

Priprema:
Kora:
1. Belanca ulupati u čvrst sneg, dodati šećer i nastaviti sa mućenjem. Potom dodavati jedno po jedno žumance, ulje i vodu neprekidno muteći.
2. Na kraju varjačom umešati brašno i prašak za pecivo.
3. Pravougaoni pleh obložiti papirom za pečenje, pa u njega sipati pripremljenu smesu za koru. Peći u rerni zagrejanoj na 200°C dok ne porumeni.
Fil:
1. U šerpu sipati 8 dl mleka, dodati kristal šećer i kuvati dok ne proključa.
2. Posebno razmutiti puding sa preostalim mlekom, zatim sipati u ključalo mleko i nastaviti sa kuvanjem neprekidno mešajući dok se ne zgusne.
3. Posebno izmiksati margarin sa šećerom u prahu, te ga umutiti sa ohlađenim pudingom.
Finalni postupak:
1. Koru premazati filom pa po njoj u razmacima od 1,5 cm rasporediti piškote natopljene kafom.
2. Šlag umutiti sa kiselom vodom i, pomoću poslastičarskog džaka, naneti ga između piškota i poravnati.
3. Otopiti čokoladu sa uljem i njome poprskati kolač.

Tagovi: