Dijeta „isprekidan post“: Jedete sve, a kilogrami se tope

by | januar 7, 2016

Nakon hrono ishrane, koja vam omogućava da smršate jedući slaninu i čvarke, stiže nešto još primamljivije – dijeta zvana „isprekidani post“ koja vam dozvoljava da jedete baš sve. Čak i slatkiše, beli hleb i ostale „nevaljale“ stvari. Pitate se u čemu je caka? E pa – smete da jedete samo osam sati u toku dana. Preostalih 16 gladujete.

Foto: Guliver/Thinkstock

Foto: Guliver/Thinkstock

Ako ste pokušali sve moguće dijete, ali ni jedna nije uspela da vam dovede liniju do savršenstva, korisnici Instagrama bi vam verovatno preporučili ovaj novi plan ishrane, koji je zaludeo svet. Iprekidani post (ili isprekidano gladovanje) podrazumeva da imate prozor od osam sati u toku dana u kojem smete da jedete šta god vam se jede – meso, krompir, slatkiše, paste, picu, povrće ili možete slučajno da se prevarite pa pojedete neku voćku.

Pročitajte i… Pet trikova za brzo mršavljenje: Tri kilograma manje za nedelju dana

Ali kad prođe tih osam sati (a vi sami birate kojih će to osam sati biti u toku dana) počinje 16 sati gladovanja. U prevodu, ako ste odlučili da ćete jesti od 12 do 20 časova, sledeći obrok ćete imati tek sutradan u podne.

Šta naučnici tvrde o ovoj dijeti pogledajte na sledećoj strani…

Foto: Guliver/Thinkstock

Foto: Guliver/Thinkstock

Naučnici su već stigli da se pozabave istraživanjem novog plana za mršavljenje (verovatno u pauzama u traženju leka za rak i sidu) pa su zaključili da ovo verovatno funkcioniše jer je naš organizam tako isprogramiran. Naime, u davna vremena naši preci nisu imali hranu baš kad god bi poželeli, pa su verovatno i oni imali samo određeni prozor vremena u kojem su jeli.

Pročitajte i… Alkalna dijeta: Način ishrane koji je zaludeo svet

Iako danas živimo znatno drugačije nego pećinski ljudi, naša tela se nisu toliko promenila.

Iako u ovoj dijeti nema zabranjenih namirnica, ukoliko želite da se rezultati vide brže i bolje, trebalo bi da se potrudite da ipak jedete zdravije stvari. Sudeći po slikama sa Instagrama, ljudi jedu bukvalno sve, a dijeta ipak daje rezultate!

A photo posted by Dan (competeagainstmyself) on

A photo posted by Rob (robbie_james_dio) on

Tagovi: