Idealne kombinacije hrane koje možete poneti na posao

by | novembar 21, 2016

Kuvani obrok koji nosite na posao mnogo znači. Vodite računa o namirnicama, ne prejedate se I osećate se dobro. Nekada možete da ga spremite pre posla, nekada možete uzmete porciju od jela koje ste namenili deci ili mužu. Možete i da skuvate danas, a nosite na posao dva dana. Probajte, uverićete se da će vam prijati.

Foto: Guliver/Getty images

Foto: Guliver/Getty images

GULAŠ SA PEČURKAMA
ZA 4 osobe
Vreme pripreme: 30 minuta
POTREBNO JE
400 g (3 glavice) crnog luka 96 kcal
400 g krompira 348 kcal
400 g šampinjona 64 kcal
200 g kobasice 802 kcal
200 ml soka od paradajza 78 kcal
40 g brašna 140 kcal
200 g kiselog mleka 128 kcal
malo aleve paprike 15 kcal
i po želji ljuta papričica –
ulje 270 kcal
so –
biber 7 kcal
Ukupno: 1948 kcal
PRIPREMA
Luk sitno iseckati, dinstati na ulju da blago porumeni. Dodati sitno seckane pečurke, krompir isečen na kockice i kobasicu na kolutove. Naliti vodom i dinstati da krompir omekša, uz povremeno dolivanje vode. Potom dodati alevu papriku i paradajz sok. Brašno razmutiti u vinu sa malo vode da se oformi gusta smesa i sipati, začiniti i na kraju dodati kiselo mleko.

Foto: Guliver/Getty images

Foto: Guliver/Getty images

ŠNICLE SA BROKOLIJEM
ZA 4 OSOBE
Vreme pripreme: 30 minuta
Potrebno je:
250gr grčkog kremastog jogurta (10% masti) 119 kcal
Kima na vrh noža –
1-2 kašičice limunovog soka –
500gr brokolija 170 kcal
75gr pita-hleba 176 kcal
400gr svinjskih šnicli 672 kcal

Zalihe:
1 češanj belog luka 11 kcal
so –
3 supene kašike maslinovog ulja 403 kcal
biber 7 kcal
100ml čorbe od povrća 28 kcal
Ukupno: 1586 kcal

Priprema: Ispresujte beli luk i sipajte ga u jogurt. Jogurt začinite solju, kimom i limunovim sokom. Brokoli iskidajte na cvetiće. Hleb iseckajte na sitne komade. Šnicle izlupajte i isecite na fine komade.
Ulje stavite u veliki tiganj dok ne pokrije dno. Pržite meso i hleb 2 do 3 minuta. Začinite solju i biberom. Brokoli kratko propržite na masti.Dodajte čorbu i kuvajte 4 do 5 minuta. Dodajte meso i hleb. Začinite belim lukom.

Foto: Guliver/Getty images

Foto: Guliver/Getty images

MUSAKA OD POVRĆA
ZA 4 OSOBE
Vreme pripreme 40 minuta.
Potrebno je
500 g krompira 435 kcal
veći patlidžan 32 kcal
2 manje tikvice 30 kcal
3 paradajza 57 kcal
maslinovo ulje 135 kcal
suvi biljni začin –
so –
ruzmarin –
Ukupno: 689 kcal
Priprema
Sve povrće isecite na kolutove i propržite ga s obe strane na gril tiganju. Povrće poređajte u pleh, naizmenično slažući krompir, patlidžan, tikvice i paradajz. Prelijte maslinovim uljem, seckanim bosiljkom i pecite u rerni 20 minuta na 200 stepeni.

tikvice

Foto: Guliver/Getty images

ŠPAGETE SA TIKVICAMA

Vreme pripreme 30 min
Potrebno je za četiri osobe:
2 veće tikvice 60 kcal
4 češnja belog luka (najbolje mladog) 44 kcal
2 kašike maslinovog ulja 269 kcal
2-3 trouglića topljenog krem sira 160 kcal
0,5 dl pavlake 105 kcal
oko 0,5 dl mleka 29 kcal
400 g špageta 1492 kcal
so –
biber 7 kcal

Ukupno za 4 osobe: 2166 kcal
Ukupno po osobi: 542 kcal

Priprema: Oprane tikvice, naribajte na ribež, po želji sitnije ili krupnije. Na ugrijano maslinovo ulje dodajte sjeckani češnjak, pa kratko popecite da zamiriši. Dodajte tikvice, posolite ih, poparite i pirajte ih u vlastitom soku (uz miješanje) dok ne omekašaju. Ako baš treba podlijte s malo vode ili temeljca. Dodajte natrgani sir, vrhnje, mlijeko (umjesto mlijeka se može koristiti samo vrhnje, doda ga se malo više) i sve kratko prokuhajte, tek toliko da se sir potpuno otopi i može izmiješati s tivicama. Ako treba dosolite umak a ako je pregusti dodajte mu još malo vrhnja za kuhanje ili mlijeka. Umak prelijte preko toplih kuhanih špageta dekorirajte po želji, poslužite toplo kuhano i posipano s parmezanom.

Detaljnije na www.pronajdimeru.com

Tagovi: