Novi trendovi u ishrani - Šta nas očekuju u 2021?

23/12/2020 in Ishrana

Ova godina donela nam je brojne promene, ali hajde da budemo iskreni - nisu baš sve toliko crne.

Novi trendovi u ishrani - Šta nas očekuju u 2021?

undefined undefined/iStock /Getty Images Plus

Marija Đurković

Marija Đurković - nutricionista_mara

Činjenica je da smo morali da se prilagođavamo i drastično menjamo svoje navike ili se možda ipak vraćamo onim davno zaboravljenim. Promenili su nam se i prioriteti, postali smo svesniji svog zdravlja koje smo, ruku na srce, često uzimali zdravo za gotovo. 


Ova izazovna godina je došla do samog kraja, a evo koji trendovi u ishrani bi mogli da zavladaju u narednoj, 2021. godini. 


Ishrana za jačanje imuniteta


Ova godina pokazala nam je da je zdravlje promenljiva kategorija i niko nije otporan na koronavirus, a od imuniteta svakog pojedinca zavisi kako će se telo izboriti sa njim. Zato će u narednoj godini ljudi više pažnje obraćati na izbor hrane koja ima uticaj na opšte zdravlje. (Pročitaj: Trio fantastiko - ovi napici će vas zaštiti od prehlade i drugih infekcija)

 

 


Kupovina od lokalnih prodavaca


Prodavnice, pijačne tezge i gazdinstva od kojih ćemo se snabdevati domaćim proizvodima proverenog kvaliteta, mogla bi da dožive ekspanziju u 2021. Lokalno uzgajana hrana poslednjih par godina privlači sve više pažnje, a u korona godini smo još više postali svesni njenog značaja. (Pročitaj: Par oraha dnevno čini čuda za zdravlje, a evo kako da ih ubacite u jelovnik)

 

 


Obroci u krugu porodice


Pandemija nas je podsetila na jedan, pomalo zaboravljeni običaj starijih generacija. Zajednički obroci i kuvanje za celu porodicu ostaće na snazi i u 2021. Ovo je jedan pozitivan trend, jer najavljuje povratak zdravih navika. Hrana koju smo sami pripremili uvek je nazdravija opcija. (Pročitaj: Zdrav i zasitan - domaći sutlijaš sa čokoladom i bananama)

 

 

 


Obroci za poneti


Nadovezujemo se na još jedan sjajan trend koji je započet u ovoj godini, a u narednoj će biti još masovniji. Kutije sa hranom koju smo sami pripremili kod kuće, biće sve češći prizor na kancelarijskim stolovima, a nutricionisti se tome izuzetno raduju. (Pročitaj: Šta se dešava u telu kada ne odolite dremki nakon ručka?)

Marija Đurković

undefined undefined/iStock /Getty Images Plus

Komentari (0)

Loading