Provereni recepti za novogodišnju večeru: Sočna jagnjetina u mleku (video)

30/12/2020 in Ishrana

Sočna jagnjetina u mleku i pašteta od patlidžana sigurno će postati omiljena jela vaše porodice. Odlični su za novogodišnju noć, ali se mogu pripremiti i bilo kog drugog dana.

Provereni recepti za novogodišnju večeru: Sočna jagnjetina u mleku (video)

Seventy Four/Getty via Guliver

Provereni recepti za novogodišnju večeru u čijem je centru sočna jagnjetina u mleku, pred vama su zahvaljujući Katarini Stojković, kuvarici i blogerki.

Sva jela koja su pred vama mogu se spremati za novogodišnju večeru, božićni ručak ili neku od predstojećih slava. Isto tako, mogu biti samostalan obrok kada god poželite.

Predložena hladna predjela odlična su zamena za doručak ili večeru, dok čorba sa gamborima može da se služi i kao glavno jelo. Čoko mus torta? Pa, nju ćete sigurno pripremiti više puta.( Pročitajte i: Neka svi pogađaju šta ste stavili u kolač: Desert za pamćenje sa savršenim sastojkom (video))

Predjelo

Ako ste ljubitelj hladnih predjela, za vas su idealni sledeći recepti:

Pahulja od testa

Da bi se one napravile, treba malo truda i veštine, kao i za svako lisnato testo. Ipak, neodoljive su, meke, a izuzetno atraktivnog izgleda. Ako baš i nemate vremena sada, sačuvajte recept za jedan od slobodnih zimskih dana naredne godine.

Prolećne rolnice

Nemojte da vas ime zavara - ove su rolnice odlične u svako doba godine. Pripremaju se brzo, a ukusne su i hladne i tople. Tako da, ukoliko se odlučite za njih, imate spreman doručak 1. januara. 

Bana Ganuš

Sreća, pa plavog patlidžana ima usvakoj većoj prodavnici. Ova pašteta je fenomenalnog ukusa, a zdrava je i šteta bi je bilo propustiti. (Pročitajte i:Danas spremamo: Karnabahar Graten)

Toplo predjelo - čorba sa gamborima

Pre jagnjetijne, koja je tradicionalno na srpskoj trpezi, evo jednog azijskog recepta, pa još sa morskim plodovima. Ova čorba može da se pravi i sa piletinom, a njen ukus daju pomalo neobični sastojci, ali svima dostupni: kokosovo mleko, đumbir i kari. 

Glavno jelo - Jagnjetina u mleku

Jagnjetina se, kada je dobro pripremljena i topla, smatra vrhunskim delikatesom. Neke domaćice pripremanje jagnjetine plaši. Katarina Stojković je tu da vas uveri da nema razloga i da pokaže kako spremiti jagnjetinu. Evo odličnog, a jednostavnog recepta za pripremu sočne jagnjetine - korak po korak.

Desert: Čoko mus torta

Ovoj torti niko ne može da odoli. Jedna od najkremastijih čokoladnih poslastica koju ste ikada okusili. Slatka pavlaka, čokolada, keks...uživanje je garantovano. 

 

Redakcija

Seventy Four/Getty via Guliver

Komentari (0)

Loading