8 glam hair ideja

by | 28 decembra, 2010

Pripreme za najluđu noć bliže se kraju. Odabrali ste haljinu, obnovili svoju mejkap paletu, ali u dilemi ste šta da uradite sa kosom. Pa, zašto jednostavno ne biste iskopirali neku od ovih frizura – ne zahtevaju mnogo truda i vremena, a izgledaju tako zavodljivo.

1. U stilu balerine
Visoko podignuta punđa vodeći je trend među poznatima. Dobra vest je to što lako možete sami da je napravite – ukoliko je vaša kosa do ramena (ili duža). Pokupite kosu u visoki konjski rep, a potom ga čvrsto uvijte i zakačite šnalama. Takođe, možete da napravite i nešto ležerniju, lepršaviju varijantu punđe: napravite razdeljak sa strane, povucite svu kosu unazad, blago je uvijte i labavo zakačite na vrhu glave.

 

 

2. Razbijte monotoniju
Brzo kreiranje nešto drugačije punđe: napravite asimetričnu nisku punđu, a onda zakačite ukrasni češljić sa cirkonima, šnalu ili nekoliko šnalica različitih boja iznad punđe. Jednostavno, a efektno!

 

 

3. Upletite kosu
Zašto se ne biste poigrali kosom kad pletenice u svakoj prilici izgledaju ženstveno i romantično. Pokupite kosu u konjski rep, a zatim uzmite jedan pramen, obmotajte ga oko gumice za kosu i prčvrstite ga ukosnicom. Nakon toga, podelite kosu u tri jednaka pramena i ispletite pletenicu. Na kraju, možete dekorisati pletenicu mašnom koju ćete zavezati na njenom kraju, ali vodite računa o tome da uskladite boju mašne i odeće.

 

 

4. Sjajno & svetlucavo
Da bi vaša kosa zablistala kao u reklamama za šampone, pre feniranja utrljajte serum za sjaj. Nakon toga, ukrasite kosu svetlucavim šnalicama, češljićima, fascinatorom ili drugim detaljima. Zar nije slatko?!

 

 

5. Isprobajte nisku punđu
Za kreiranje ove frizure zaista vam nije potreban frizer: prvo blago natapirajte kosu na vrhu glave da biste uvećali njen volumen (možete upotrebiti i malo pene za volumen), a potom labavo skupite kosu pri vratu i pričvrstite je ukosnicama. Ako nekoliko pramenova oko lica ispadne, ostavite ih tako. Još bolje, uvijte ih u spirale. Baš ženstveno!

 

 

6. Neka bude neobavezno!
Da, postoji i „uredna neurednost“. Dakle, da biste postigli hipi ili boemski izgled, prvo utrljajte penu za učvršćivanje u vlažnu kosu, a zatim je isfenirajte. Kada je kosa potpuno suva, uvijte je širokim figarom i zapamtite da ovde nije cilj savršenstvo. Na kraju, raščešljajte kosu, ali pazite da ne ispravite lokne.

 

 

7. Talasasti paž
Ko kaže da paž frizura mora da bude ravna? Uvijte figarom šire pramenove u različitim pravcima. Potom lagano prođite prstima kroz kosu, a zatim je fiksirajte lakom. Gotovo!

 

 

8. Zavežite mašnu
Za formiranje ove mašna-punđe, morate prvo presom da ispravite kosu. Nakon toga, poprskajte je lakom, napravite konjski rep na potiljku i podelite ga na tri jednaka pramena. Središnji pramen zakačite šnalom, da vam ne bi smetao. Levi deo savijte u „omču“, a kraj uvucite ispod njega i zakačite ga šnalom. Ponovite isti postupak sa desnim pramenom (sada ste napravili dva kraja mašne!). Konačno, središnji pramen savijte na dole i pokrijte centar mašne. Učvrstite je ukosnicama.

 

 Najnovije na portalu Marie Claire

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.