Boje za kosu koje pristaju svima: 5 nijansi koje će biti popularne ove jeseni i zime

by | 20 oktobra, 2022
Boje za kosu koje pristaju svima

Iako možda sumnjate u to, ali zaista postoje boje za kosu koje pristaju svima, bez obzira na godine, ton kože, boju očiju i oblik lica. Evo o čemu se radi. 

Jedan od najefikasnijih načina za promenu izgleda svakako jeste farbanje. Nova boja kose, nova ti. Ali kako možemo da budemo sigurni da će odabrana nijansa definitivno odgovarati našem licu? Postoje li opcije bojenja koje možemo bezbedno da isprobamo, bez obzira na individualne karakteristike našeg izgleda? Postoje, a koje nijanse su u pitanju, saznajte u nastavku.

Boje za kosu koje pristaju svima

Kesten

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Eva Longoria Baston (@evalongoria)

Jedna od najpopularnijih boja među devojkama koje se odluče da promene ili osveže svoj imidž jeste upravo kesten. Ova boja ima bogatu paletu nijansi: od zlatnog do čokoladnog kestena. Glavni zadatak je odabrati pravu nijansu (toplu ili hladnu) uzimajući u obzir ton kože, boju očiju itd. Plavuše bi trebalo da budu oprezne sa ovom bojom, jer im pogrešno odabrani ton može vizuelno dodati starost.

Čokoladna smeđa

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sara Sampaio (@sarasampaio)


Ova boja kose će učiniti vaše lice vizuelno svetlijim, bez obzira na ton kože. Uz to, daće izražajnost i sjaj očima. Ako ne želite da pravite mono verziju, možete uzeti u obzir da će različite tehnike bojenja izgledati sjajno na ovoj nijansi kose – farbanje, balaiage, brondiranje…

Boje za kosu koje pristaju svima- tamnoplava

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Gigi Hadid (@gigihadid)


Gotovo neutralan ton koji dobro ide uz bilo koju odeću i šminku. Biće odlična osnova za bilo koje bojenje. Moderan trend danas je isticanje pramenova bilo koje vrste: mekih, intenzivnih ili blistavih. Daje frizuri poseban šarm, štedi vas od potrebe da stalno nijansirate korene.

Prirodna plavuša

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Rosie HW (@rosiehw)


Poslednjih nekoliko godina u fokusu je natural trend, pa je plava kosa postala veoma popularna. Ova boja je pogodna za bilo koju vrstu izgleda, samo vlasnici maslinastih tonova kože moraju biti pažljiviji sa njom. Svetlosmeđa je idealna ako niste spremni za velike eksperimente lepote i želite da dobijete odličan rezultat nakon farbanja.

Pramenovi u različitim nijansama

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Beyoncé (@beyonce)


Profesionalna metoda bojenja, u kojoj se istovremeno koristi od 2 do 15 nijansi. Ovo pomaže u stvaranju dubine boje i dodavanju volumena loknama. Ovaj efekat izgleda odlično na kosi, čineći ih vizuelno gušćim, a frizuru veličanstvenijom. Slična tehnika se može isprobati sa bilo kojom početnom bojom kose ,a glavna stvar je odabrati pravi raspon nijansi.

Zastarele tehnike farbanja kose: Evo šta će biti demode tokom 2023. godine

Lepota i zdravljePascal Le Segretain / Staff via Getty Entertainment; Amy Sussman / Staff via Getty Entertainment;Larry Busacca / Staff via Getty Images;

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.