Mladalačke nijanse kose: Koje boje će vas učiniti mlađom?

by | 2 marta, 2023
Mladalačke nijanse kose

Kada želite da prikrijete starenje i svoju sedu kosu, farbanje je svakako nešto čemu ćete se prvo okrenuti. Međutim, da li su mladalačke nijanse kose tamne, riđe ili svetle boje?

Mladalačke nijanse kose: Koja nijansa je idealna?

Pogrešna boja kose može da učini da izgledate starije. Zbog toga moramo biti pažljive pri odabiru nijansi. Međutim, mladalačke nijanse kose zbog kojih ćete definitivno izgledati mlađe jeste riđa boja. Ove nijanse stvaraju bogat ton za blistavu kožu. U ovoj godini trendovi svakako nalažu da će trendovi ove godine biti crvena ili riđa boja kose. Tako da uz to što ćete pratiti trendove, još ćete i izgledati mlađe.

Alternativna nijansa: Balajaž tamne kose sa crvenim nijansama

Smeđa kosa je mnogo češća boja kose nego crvena ili riđa. Ako niste hrabri da u ptopunosti promenite boju vaše kose u riđe, možete se koristiti tehnikom balajaž koja će dodati volumen vašoj kosi bez oštećenja korena, a učiniće da izgledate mlađe. Balajaž podrazumeva više boja i učiniće da vaša kosa bude prošarana crvenim nijansama, a da izgleda prirodno. Prirodnim brinetama se preporučuje da koriste suptilniji balajaž: od srednje dužine do krajeva. Prirodno tamna kosa može da naglasi njene nesavršenosti, pa je preporučljivo da prirodno tamnoj kosi dodate reflektujuće tonove mahagonija ili bakra kako biste postigli dvostruki efekat mladalačke nijanse kose. Naravno, obratite pažnju i na vašu boju kože i očiju, pa prilagodite balajaž da vam priliči.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jessica (@hairartby_jessica)

Dakle, ako niste sigurni da bi vam riđa ili crvena boja lepo stajala, možete se odlučiti za balajaž i stvoriti isti efekat podmlađenosti. Svetle nijanse su loša opcija ako želite da izgledate mlađe, pa razmislite o tome da pređete u brinete i balajaž za početak.

GMint/GettyImagesPlus