Stilizovanje tamne kose: 10 ideja za sve koji vole tamne nijanse

Postoje brojni načini da stilizujete svoju kosu, a da ona ipak ostane tamna. Stilizovanje tamne kose nikada nije bilo lakše uz ove ideje.

by | 30 marta, 2023
stilizovanje tamne kose

Mnoge žene jednostavno vole svoju tamno smeđu kosu, međutim, jedna ista boja kose može da dosadi ukoliko se nosi dugo. Na sreću, postoje brojni načini da stilizujete svoju kosu, a da ona ipak ostane tamna. Stilizovanje tamne kose nikada nije bilo lakše uz ove ideje.

Kada birate nijansu za tamno smeđu kosu, počnite od nijanse koja se ne razlikuje mnogo od vaše prirodne boje. Uz to, najbolje je da se obratite svom frizeru za pomoć jer će on, vođen iskustvom, pronaći najbolji način da ta promena bude lepa i umerena.

Stilizovanje tamne kose: Ideje za sve žene koje vole tamnije nijanse

Zlatni balajaž

Zlatni balajaž predstavlja farbanu kosu koja od brinete vodi do zlatnih, skoro plavih krajeva. Ovakav efekat postiže se isključivo uz pomoć stručnjaka. Mnoge dame koje vole svoju tamnu kosu su oduševljene ovim trendom jer on podrazumeva njihovu omiljenu boju na najvećoj površini, dok svetliji – zlatni i plavi pramenovi zauzimaju isključivo donji deo kose.

Pepeljasti pramenovi

Pepeljasti pramenovi rađeni na tamnoj podlozi stvaraju veoma efektan kontrast. Pepeljasti pramenovi najbolje idu uz tamno smeđu kosu hladnih nijansi jer uz nju deluju kao vrlo suptilno rešenje.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by G.M.F/ Gavin (@glowmflow)

Stilizovanje tamne kose: Čokoladni balajaž

Ukoliko želite da ostanete brineta u potpunosti, a ipak vam je potrebna promena – odlučite se za čokoladni balajaž. Ova nijansa smeđe kose dodaće toplinu vašim pramenovima, a osim toga, delovaće prirodno.

Svetli pramenovi od korena

Za sve koji žele da ostanu u svojoj boji, a pored toga žele i veliku, primetnu promenu, svetli pramenovi koji kreću od korena su odlično rešenje. Podloga ostaje u vašoj tamnoj nijansi, ali svetli pramenovi učiniće da promenu koju ste napravili svako primeti.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Hailey Watkins (@hailtothehair)

Pramenovi sa prednje strane

Pramenovi koji uokviruju vaše lice ne zahtevaju mnogo održavanja, a lako ih je i napraviti. Naime, u pitanu su samo dva prednja pramena koji su tik uz vaše lice koji će biti nešto svetliji od ostatka kose.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by (@qynnes_canvas)

Stilizovanje tamne kose: Pepeljasti ombre

Brinete koje ne vole tople tonove, a htele bi da posvetle svoju kosu – ovo je pravo rešenje za vas. Pepeljasti ombre na tamnoj podlozi izgleda moćno i elegantno.

Mahagoni ombre

Mahagoni ombre je pravi izbor ukoliko želite da vaša tamna kosa ostane tamna, ali da dobije novi sjaj.

Bronde kosa

U pitanju je trend vrlo sličan ombre tehnici, ali izgleda još prirodnije od nje. Dobijena boja je mešavina braon i plave, odakle je nastalo i samo ime trenda: brown i blonde.

Stilizovanje tamne kose: Kestenjasti preliv

Kestenjasti tonovi čine da vaša kosa izgleda toplije i sjanije.

Karamel pramenovi

Karamel pramenove svojevremeno je nosila Julia Roberts, a kako ni njena popularnost tokom godina nije oslabila, karamel pramenovi su još uvek vrlo moderni.

Dakle, ukoliko ste ljubitelj tamnih nijansi, postoji mnogo načina da stilizujete svoju kosu i njome privučete poglede. Svetliji pramenovi, ombre i balajaž tehnika su samo neke od mogućnosti, a nijansu možete birati na osnovu svoje prirodne boje i tena.

Jovana JevtićSanneBerg/Getty Images Plus


Najnovije na portalu Marie Claire

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.