Čime se hrani vaša kosa?

by | 2 avgusta, 2017

Čuvena izreka da zdravlje na usta ulazi, može se slobodno primeniti i kada je kosa u pitanju. Ukoliko svoje vlasi zatičete svuda po kući, a kosa vam izgleda beživotno, vreme je da korigujete određene navike u ishrani. Obratite pažnju na ovih pet činjenica!

Foto: Thinkstock

1. Dnevna ishrana bazirana na manje od 1.500 kalorija ne može da ishrani folikul dlake. Da biste izbegli gubitak vlasi, neophodno je u svoj režim ishrane uključiti i suplemente.

2. Izbegavajte veštačke zaslađivače. Ukoliko preterujete sa unosom aspartama, to će rezultirati tanjenjem i gubitkom kose.

Pročitajte i… Šta vašoj kosi leti treba?

3. Ukoliko ste vegeterijanac, konzumiraju što više zelnog lisnatog povrća – spanaća, blitve i kelja. Ono je odličan izvor vitamina A i C, potrebnih vašem telu da bi proizvodilo sebum, odnosno masne supstance skrivene u folikulima kose, koje su zapravo prirodni balzam.

4. Dobre masti očuvaće zdravlje kože temena. Neka u vašoj ishrani obavezno bude zastupljen i losos. Bogat je omega-3 masnim kiselinama i sjajan izvor proteina, vitamina B12 i gvožđa.

5. Najbolja užina za sjajnu i jaku kosu jeste pet do šest urmi, nešto badema ili drugog jezgrastog voća. Dakle, šta čekate – pravac u prodavnicu zdrave hrane!

Zapratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube i pridružite nam se na Viber public chatu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.