Crvena kosa? Zašto da ne!

by | 30 maja, 2012

Zvezde poput Džesike Čestejn, Kristine Hendriks, Florens Velč i Eme Stoun vratile su crvenu boju kose na pravi put. Nije lako nositi ovaj trend, koji je smeliji i zahteva odogvarajuću negu i izbor prave nijanse, a mi vam dajemo nekoliko saveta za to!

Džesika Čestejn inspirisala je mnoge da promene boju kose u njenu bakarno crvenu nijansu. Crvena boja kose nikome ne stoji dobro kao zelenookim devojkama! Pošto se radi o veoma jakim nijansama, ako se odlučite da se ofarbate u crveno moraćete kosi da posvetite mnogo više nege. Koristite regeneratore i pakovanja koja su namenjena za farbanu kosu, a izbegavajte termičke tretmane kose poput ravnanja zbog čega kosa može da delije suvo i bez sjaja.

Ako želite smelu boju kose, onda je ova nijansa koju nosi pomalo ekscentrična pevačica Florens Velč prava za vas! Ovde važi pravilo: što tamniji ten imate, bolje će vam pristajati i tamnije nijanse. Ako ste plavuša i želite da isprobate crvenu boju kose, ali se plašite da ćete napraviti preveliku promenu, iskopirajte nijansu Eme Stoun, koja je negde na granici između plave i riđe nijanse.

Kada želite da sa svojom novom bojom napravite neku frizuru, najbolje je da je blago uvijete tako da napravite talase ili da ispletete boho pletenicu. Pošto je crvena kosa tako upečatljiva, ovakve romantične frizure učiniće da izgledate elegantno, a ne previše napadno.

Tagovi: