DUŠICA SPASIĆ: 12 frizura za dve godine

by | 25 avgusta, 2009

lepota i zdravlje dusica spasic


Da bismo vam otkrili tajnu njene savršeno negovane kose, jedno popodne proveli smo sa TV voditeljkom Dušicom Spasić u frizerskom salonu Duške Bogataj…

lepota i zdravljeUVEK DRUGAČIJA
Dušica: Duška je počela da frizira novinarke RTS-a baš u vreme kad sam došla na televiziju. Uvek sam volela promene i smelije kreacije, ali mogućnost izbora u početku je bila ograničena, jer informativni program podrazumeva svedenost. Čim sam prešla u jutarnji program, Duška i ja smo krenule u akciju.

Duška:
Dušica mi je model i na seminarima. Mlada je, ima lepo lice, tako da na njoj nijedna frizura nije promašaj. Nisu retke žene koje vole česte promene, ali za tako nešto treba imati veliko poverenje u frizera. S druge strane, da bi ga zadobio, frizer uvek mora da ima sveže ideje. Naravno, nije neophodna potpuna transformacija, jer se veoma lep utisak postiže i varijacijama, bilo u šišanju, bilo u boji
PRVO FARBANJE
Dušica: Prvi put sam se ofarbala vrlo kasno, i to u crveno-lila boju, veoma tamnu, da bi bila prihvatljiva i za informativni program. Prirodna boja moje kose je svetlosmeđa. Nekad sam tvrdila da je nikada neću promeniti, a pomisao da budem plavuša – delovala mi je potpuno bezveze. Međutim, prvo sam izvukla pramenove, a onda malo-pomalo, nijanse su postajale sve svetlije. Pošto moja kosa nema crvenog pigmenta, dobijaju se fini, plavi tonovi i to bez blanša.


Duška: Nijansa koju vidite na Dušici dobija se L’Orealovom bojom 901 S, a šampone i regeneratore menjamo u zavisnosti od godišnjeg doba.

lepota i zdravljeŠOKIRANJE!
Dušica: Pre dve godine Duška se vratila iz Londona i pokazala mi frizuru iz Sasoonove alternativnije linije. Pogledala sam fotografiju i rekla – hoću to! Usledilo je pitanje da li sam sto posto sigurna, jer frizura je bila veoma, veoma avangardna! Kad sam u novom izdanju prvi put vodila jutarnji program, mnogi su bili šokirani. Sutradan je Duška gostovala u studiju, upravo povodom njenog boravka u britanskoj prestonici i učešća na važnoj frizerskoj manifestaciji. U jednom trenutku sam je zamolila da prokomentariše moju frizuru, jer su počele da kruže priče da se “neko igrao” mojom kosom. Samo oni koji se razumeju u taj posao znali su koliko je stručnosti, ali i vremena iziskivalo takvo šišanje, jer je trajalo dva sata.

 TRENDSETERKA
Dušica: Jednom prilikom, Duška mi je napravila kratku, veoma efektnu frizuru koju sam zapazila u katalogu. Nekoliko dana kasnije, u novinama sam videla Pink, sa identičnom frizurom. Veoma zanimljivu kosu ima Rijana, a dopadaju mi se i frizure koje vrlo često menja Kira Najtli.

lepota i zdravljeČUDOTVORNI PREPARATI
Dušica: Mnoge žene me pitaju: „Šta ti stavljaju na kosu kad je u tako dobrom stanju, uprkos tolikim promenama?”. Svi misle da je reč o nekim čudotvornim preparatima.

Duška: Koristim L’Orealove preparate za profesionalne frizere. Danas Dušici radimo piling kose i kože glave, koji je veoma bitan. Ako se često farbate, na koži se formira površinski sloj, koji treba ukloniti. Slično je i sa samom dlakom, koja trpi uticaj boja za kosu i ostalih preparata. Posle tretmana, dlaka je sjajna, nahranjena, deluje zdravije… Ovaj piling po svojoj strukturi ne liči na onaj koji se koristi za lice. Nema karakteristične granulice, već se koristi kao pakovanje. Nanosi se na kosu koja je prethodno oprana posebnim šamponom. Ukoliko je kosa oštećena, treba ga primenjivati jednom mesečno.

Dušica: U poslednje vreme mi kosu peru u salonu, jer što sam češće pred kamerama, više sam kod frizera. Naravno, kad nemam snimanja, sama je operem. Prosušim je i malo prođem četkom kroz nju, jer kad to ne bih radila, izgledala bih kao žbun, budući da imam tanku, ali veoma gustu kosu.

 

Tekst i organizacija: Brankica Treskavica Foto: Mladen Sekulić Šminka: Ivana Roksandić za salon „Ogledalce”

Tagovi: