Frizure koje ne oštećuju kosu: 3 trendi i jednostavne opcije!

by | 4 novembra, 2022
Frizure koje ne oštećuju kosu

Moguće je održati kosu zdravom, a da ne uskraćujete sebi stilizovanje. Ovo su frizure koje ne oštećuju kosu!

Htele mi to da priznamo ili ne, ali stilozovanje kose i težnja za savršenom frizurom svaki dan i te kako može da ošteti naše vlasi. To dalje može da dovede do beživotne kose, ali i do suvoće i opadanja. Ipak, sve ovo ne mora da znači da treba da odustanemo od stilizovanja.

Frizure koje ne oštećuju kosu

Zaboravite na  opcije za konjski rep Kim Kardashian i razigrane talase.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @kimkhairlooks

Apsolutni trend sezone je nizak rep. Takvo oblikovanje ne zahteva pristup vrućim alatima poput pegle ili figara te eliminišete oštećenje vlasi.

Odgovorno pristupite izboru gumenih traka za kosu. Birajte mekše gumice, najbolje od svile.Frizura sa takvom elastičnom trakom izgleda uredno i suzdržano, ali istovremeno elegantno. Niski rep je pogodan za kancelarijske i koktel zabave, kao i za sport.

Dodatak prve dve opcije mogu biti trake po dužini repa. Dovoljno je samo da se naoružate češljem.

Frizure koje ne oštećuju kosu- Kraba

Povratak trendova iz 1990-ih je velika kraba kosa. Stajling sa takvim dodatkom izgleda sabrano, ali u isto vreme opušteno i potpuno šarmantno. Lagana frizura ne zahteva duge manipulacije pred ogledalom. Lagano uvijte kosu u rep, a zatim je učvrstite ukosnicom. Ostavite slobodni rep koji viri ispod „ ili ga nežno unesite unutra.

Nema ograničenja u izboru dodatne opreme. Danas u prodavnicama možete pronaći veliki izbor ukosnica – od konciznih monohromatskih do svetlih opcija, sa ukrasima u obliku kamenčića, bisera i cveća. Preporučujemo da obratite pažnju na plastične kopče, koje neće lomiti i čupati kosu, za razliku od metalnih.

Opuštene pletenice

Najsigurnije frizure koje štite kosu od oštećenja i čak stimulišu rast kose. Opuštena francuska pletenica ili klasična pletenica pomaže u stvaranju nežnog romantičnog izgleda.

Ako imate krhku strukturu kose, onda bi jedna od idealnih opcija bila „halo“. Tokom tkanja vrši se svojevrsna masaža folikula dlake, čime se smanjuje rizik od oštećenja kose. Ne zaboravite da pažljivo izvučete pramenove tokom procesa. Tako možete svojoj kosi dati zavodljivu lakoću.

Savetujemo vam da počnete da kreirate frizure na blago vlažnoj kosi kako biste u finalu dobili bolji oblik.

Ne nosite ih ni na bad hair day: Frizure koje odaju loš ukus

Lepota i zdravljemelanjurga/iStock/Getty Images Plus via Getty Images

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.