Hair asesoari 90-ih koji su ponovo u modi

by | 31 marta, 2023
Hair asesoari 90-ih

Koji hair asesoari 90-ih su se vratili u modu, otkrivamo vam u nastavku!

Gotovo da je pogrešno reći da su se 90-te vratile — one su imale veliki uticaj na našu kulturu još otkako su „Prijatelji“ premijerno prikazani na Netflixu i supermodeli decenije su prvi put krasili pistu. Ali poslednjih godina definitivno je došlo do velikog oživljavanja sa modnim trendovima, slojevitim šišanjem nalik na „Rejčel“ i dodacima za kosu iz 90-ih koji dominiraju našim feedovima i celokupnim životom.

Ovi poslednji su tu da ostanu, od uvek prisutnih „kandža“ šnala do malo iznenađujućih cik-cak traka za glavu, a frizeri i te kako obraćaju pažnju. Saznajte kojih je to 9 dodataka za kosu iz 90-ih k ima važan trenutak u 2023!

Hair asesoari 90-ih

Predimenzionirane scrunchie gumice za kosu

Scrunchies su verovatno ponovo osnovni proizvod jer se godinama stalno vraćaju, ali nedavno su postale velike. Profesionalni frizer Angel Cardona je obožavatelj ovog ponovnog pojavljivanja: „Džambo gumice su odlične za pravljenje neuredne frizure pretvarajući ih u slatki čvor ili kobnjski rep.“ Za stilizovanje, preporučuje da na kosu nanesete nekoliko kapi vašeg omiljenog laganog ulja za kosu. Zatim zabacite glavu i skupite kosu na vrhu.

„Zavrnite gumicu preko čvora ili nabora kose i spremne ste da krenete“, kaže on.

„Kandža“ šnale

Nešto u vezi sa škljocanjem ovih šnala čini da se osećate kao vaš omiljeni protagonista rom-koma iz 90-ih. Cardona ih voli za ležerne dane kada samo želite da pokupite kosu. Bonus: one su mnogo manje štetne od gumica za kosu, kažu Cardona i poznata frizerka Becca Mader. Da bi zakucao taj hladan izgled iz 90-ih, Maderova preporučuje korišćenje laganijeg laka za kosu da biste ugrabili pramenove koji su se raspršili, a zatim da uvrnete kosu unazad pre nego što je s pokupite s šnalom.

Hair asesoari 90-ih- Cik-cak trake za glavu

Od češlja do tkanine, trake za glavu su se značajno vratile. Poznata frizerka i edukatorka Monae Everett voli cik-cak stil posebno za kovrdžavu kosu: „Savršene su za kovrdžave devojke koje žele da dodaju oblik svojoj kosi. Ona preporučuje da kosu postavite na uobičajeni način ili da je uvijete i fiksirate penom. Zatim dodajte lagano ulje. Na kraju, stavite cik-cak traku da biste izgladili liniju kose i dodali dodatni volumen na temenu.

Bandane

Još jedan od današnjih omiljenih dodataka za kosu iz 90-ih je marama za kosu. Bilo da idete sa nečim svilenkastim ili jednostavnom bandanom, one su tako raznovrsne. Bandane mogu zaštititi vašu kosu od kvašenja tokom dana na plaži ili na bazenu ili jednostavno dodati dašak dodatni wow efekat!

Hair asesoari 90-ih- Leptir šnale

Ne možete govoriti o dodacima za kosu iz 90-ih, a da ne pominjete leptir šnale. Više nisu rezervisani za mlađu publiku, oni dodaju malo ćudljivosti tradicionalnim stilovima kao što su konjski repovi ili punđe. Dolaze u svim različitim bojama i veličinama, tako da možete da se zabavite načinom na koji ih postavljate, A ako trebate da dodate malo držanja svojoj frizuri, uzmite svoj omiljeni lak za kosu—tako da se neće zalepiti za vaše prste dok dodajete leptir kopče dok svoju kosu uređujete u bilo koji stil.

Trake za kosu

Ako više volite rutinu lepote koja nije potrebna za održavanje, trake za glavu od tkanine su obavezne u vašem arsenalu dodataka. Oni pomažu da vam kosa ne pada na lice i mogu vam pomoći da date malo volumena vašoj kosi“. Da ne spominjemo, oni takođe pomažu da se prikrije izgled masnih pramenova. Svoj omiljeni suvi šampon  naprskajte u koren, malo ih protrljajte za dodatni volumen, a zatim na kosu nanesite traku koju odaberete.

Ukosnice

Ukrašene igle bile su veoma popularne 90-ih, i možemo da vidimo zašto: One su način za malo održavanja da začinite jednostavan izgled, plus deluju sjajno na svakom tipu kose i teksturi. Možete ih dodati bilo kojoj frizuri, gore ili dole.

Hair asesoari 90-ih- Šarene elastične gumice za kosu

Ovo su možda najlakši dodatak za kosu iz 90-ih za ugradnju u svoj stil na ovoj listi. Ako su vam kopče u obliku leptira ili ukrašene ukosnice previše, pokušajte suptilno da promenite stvari šarenom gumicom. Začinite   konjski rep ili da vežite bebi pletenice na prednjem delu kose.

Šnalice kopče

Izgled ovih dodataka podjednako odnosi bebe iz 80-ih i 90-ih u duboko stanje nostalgije. Da biste ih ugradili u izgled, nakon što osušite kosu, zagladite je tretmanom za stajling ili kremom. Zatim, napravite središnji deo i upotpunite stil metalnim kopčama za kosu od središnjeg dela do uha. Završite izgled svojim omiljenim lakom za kosu za dodatno držanje.

 

 

Lepota i zdravljeSiberianBeauty/iStock/Getty Images Plus via Getty Images; yacobchuk/iStock/Getty Images Plus via Getty Images; Liudmila Chernetska/iStock/Getty Images Plus via Getty Images


Najnovije na portalu Marie Claire

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.