Hair inovacije

by | 6 decembra, 2010

Nove tehnologije i tehnike tretiranja kose zavladale su hair scenom…

Detoksikacija kože glave i kose glinom
Učestalost tretmana Detoksikacija kože glave i kose posebno je potrebna osobama koje žive u gradu, često odlaze na bazen ili su pušači. Ukoliko vlas nije mnogo oštećena, glina može da se koristi jednom mesečno. Ako je u pitanju kosa koja je nestručno hemijski tretirana pa su oštećenja znatnija, glinu treba stavljati jednom nedeljno. Tretman se radi četiri dana pre ili dve nedelje posle farbanja.

Rekonstrukcija vlasi Aktivna supstanca je sama glina, koja sadrži pšenične proteine manje molekularne veličine. Oni prodiru u vlas i na taj način je rekonstruišu. Ukoliko kosa nije potpuno čista, pre nego što se nanese glina, mora da se opere blagim šamponom (preporučuje se Solu šampon iz Davines kolekcije). Potom se stavlja glina koja deluje dvadeset minuta. Sledeći korak je pranje kose detoks šamponom, koji sadrži minerale. Na kraju, nanosi se detoks regenerator. Rezultat je sjajna, znatno mekša kosa, koja se lako raščešljava.

Ana Kraus, Frizerski salon 2GOOD2BTRUE, Novi Sad

Kerastase rituali protiv opadanja kose, peruti ili masne kose
Nega suve kose Ako se svakog dana suočavamo sa stresom, umorom, zagađenim vazduhom, a bojimo kosu, izvlačimo pramenove ili je često feniramo, mala je verovatnoća da će naše vlasi biti zdrave, sjajne i pune života. Da bi im ipak to omogućio, Kerastase je razvio rituale za negu, koji obnavljaju, jačaju, hrane i oblikuju vlasi od korena do vrhova, od jezgra do površine. U ponudi su: hranjivi ritual (za suvu i osetljivu kosu), relax ritual (za suvu i neukrotivu kosu), Curl boost ritual (za suvu i kovrdžavu kosu).

Korak po korak
Na početku tretmana kosa se pere Kerastase šamponom da bi se koža glave, vlasište i kosa što bolje pripremili za regeneraciju. Sledeći korak je nanošenje preparata, koji se nalaze u ampulama Ritual, zajedno sa maskama. Na kraju, kosa se blago ispere i isfenira. To se ne čini samo u slučajevima opadanja kose. Tada se tretman završava ampulom, posle koje ne sledi ispiranje. Ritual Systeme, namenjen obojenoj kosi, tka sitnu mrežu oko svake vlasi, kako bi se obnovila njena glatka površina, koja će reflektovati svetlost kao ogledalo.

Milan Sarić, Frizerski salon Milan Sarić, Beograd

Brazilski keratin tretman
Nano tehnologija Proces keratin tretmana „brazilskog feniranja“ firme Fios&Formas zasniva se na nanotehnologiji, a suština je u tome da se keratin (sastavni deo ljudske dlake) ugradi u dlaku. U zavisnosti od toga šta želite da postignete, kosa može postati ravnija do 70 odsto, ili se mogu dobiti lepše definisane lokne i talasi. Tretman se radi pomoću seta proizvoda, koji čine:
1. šampon
2. krema za rekonstrukciju dlake
3. keratin, zajedno sa 11 aminokiselina i proteinom
4. preparat za hidrataciju
5. kondicioner

Efekti Tretman traje od sat i po do tri sata, u zavisnosti od dužine i gustine kose. Posle ovog tretmana, naredna tri meseca kosa je svilenkasta, sjajna, hidrirana… Mnogo se lakše oblikuje, pa se samim tim manje ispravlja pomoću pegle za kosu ili fenira. Žene koje su uradile tretman „brazilskog feniranja“ skratile su proces sušenja, feniranja i stilizovanja kose za 50-60 odsto.

Boban Ristić, Hair Force by Boban, BeogradNajnovije na portalu Marie Claire

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.