Hair stručnjak odgovara na vaša pitanja: Najbolja frizura za tanku i ravnu kosu

by | 30 septembra, 2015
Dejan Mladenović, Profesionalni frizer u ,,Salon Lepote 35'' i predstavnik marke Redcat za Srbiju.

Dejan Mladenović,
Profesionalni frizer u „Salon Lepote 35“ i predstavnik marke Redcat za Srbiju

Naš hair stručnjak Dejan Mladenović od nedavno na našem portalu odgovara na vaša pitanja u vezi sa vašom kosom i frizurom, a on vas savetuje kako da kosu pravilno negujete, ili pak koja frizura vam najbolje pristaje…

Foto: Guliver/Getty

Foto: Guliver/Getty

P: Molim vas recite mi koja frizura je najpraktičnija pošto planiram da svoju dugu, ravnu i gustu kosu, ali sa jako tankim vlasima drastično skratim? Bitno mi je i da takva frizura ne zahteva često odlaženje frizeru. Hvala unapred!
O: Poštovanje, preporučujem duži paž, tik iznad ramena. Da li će on biti ravan ili bago kosi paž, sve zavisi od vašeg oblika lica, pa samim tim to prepustite vašem frizeru da odredi. Preporučujem ovu frizuru jer je vrlo atraktivna i moderna, a obzirom da imate ravnu kosu nećete imati problema sa nameštanjem i oblikovanjem iste.

P: Pozdrav! Imam 30 godina i problem sa opadanjem kose više nego inače u poslednje vreme… Tokom pranja, češljanja, sušenja, čak i običnim provlačenjem prstiju, ona opada… Takođe, prisutan je svrab odmah posle pranja. Promenila sam mnogo šampona, ali nikakvih značajnih promena nije bilo. Kosa je primetno tanja, u odnosu na to kakva je bila pre. Plavuša sam, farbam se jednom mesečno, pa mislim da to ne utiče previše na opadanje, već da postoji neki drugi problem. Da li postoji ikakvo rešenje da bi opadanje prestalo ili se bar značajno smanjilo? Hvala unapred!
O: Poštovanje, što se tiče opadanja kose na to mogu uticati razni faktori kao što su: loša ishrana u smislu nedovoljnog unosa amino kiselina, neki od medicinskih tretmana, postporođajni period do tri meseca, stres, nervoza… Pošto na opadanje kose nisu uticali preparati koje koristite (iz vašeg pitanja shvatam da je situacija ozbiljna) i ako uzrok nije ništa od gore navedenog preporučujem da posetite lekara i u saradnji sa njim uradite analizu krvi i hormona koje vam on odredi, kao i obavezan pregled temena, kako bi se uvtrdio tačan razlog opadanja kose.

Ukoliko i vi imate neku nedoumicu oko nege vaše kose, ili pak frizure koja vam najbolje pristaje, postavite pitanje našem hair stručnjaku u komentaru ispod teksta.

Tagovi:

2 reagovanja na “Hair stručnjak odgovara na vaša pitanja: Najbolja frizura za tanku i ravnu kosu”

  1. Milica kaže:

    Pozdrav, imam dugu kosu koju već godinama unazad farbam u plavu boju. Srcoliko lice, kao i zelene oči znam i sama da bih najbolje istakla crnom bojom, ili bar tako mnogi tvrde. Međutim, nisam poseban ljubitelj tako tamne kose, a i prirodna nijansa vlasi mi je svetlija, ali bih svakako želela neku promenu. Šta me savetujete?

  2. Ivana kaže:

    Pozdrav, imam 30 godina, i srednje dugu kovrdžavu kosu čitavog života. Želela bih neku malu promenu, ali da to ne zahteva neku posebnu negu i feniranje za koje ne bih imala vremena. Obožavam paž frizure, ali se plašim da mi one nikako ne bi stajale, budući da imam, kao što sam već spomenula kovrdžavu kosu, ali i okruglo lice. Imate li neki savet za mene?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.