Kako da odmrsite kosu kao pravi profesionalac: Trikovi za bezbolno raspetljavanje zamršene kose

by | 2 avgusta, 2022
bezbolno raspetljavanje zamršene kose

Kilometri duge, svilenkaste kose koji se slivaju niz leđa… Kakva divna slika! Ali, kada imate ovakvu kosu uvek ste na sekund od toga da vam se kosa zaplete. Sve što tada želite je bezbolno raspetljavanje zamršene kose

 

 

Sigurno vam se ovo već toliko puta dogodilo: najobičniji konjski rep nije moguće skinuti jer se kosa potpuno upetljala. Da ne pominjemo kada se pramen zaglavi u cibzar ili dugmence. Svaka pomisao na raspetljavanje zamršene kose je bolna jer vam izaziva isto sećanje iz detinjstva: malo balzama za kous i uporna majka koja koristi čistu silu da vam spase upetljane pramenove. Na sreću, ovakva mučenja četkom za kosu, ne morate više sebi da priređujete. Najbolji frizeri osmisli su ovaj jednostavan vodič koji vas, korak po korak, sprovodi kroz raspetljavanje umršene kose.

 

Šta vam je potrebno za bezbolno raspetljavanje kose?

  • balzam/prajmer za kosu u spreju

  • češalj sa širokim zupcima

  • velika četka za kosu

  • šampon za suvo pranje kose

 

Bezbolno raspetljavanje zamršene kose: korak po korak

 

Korak 1: Pripremite kosu pod tušem

Kako uopšte da operete kosu ako je upetljana? Koristićete samo mrvicu šampona i to isključivo na vlasištu. Ispiraćete bogato vodom provlačeći prste kroz kosu, ali nećete primenjivati silu na zapetljano mesto. Na kraju, nanećete dosta balzama i razmazati ga od korena ka vrhu kose, takođe prstima. Kada budete sušili kosu, samo ćete je uviti u peškir, bez ikakvog dodatnog trljanja ili trenja. Uvek možete dodati i koju kap ulja na kosu u ovakvim situacijama, samo nemojte preterivati sa količinom.

 

bezbolno raspetljavanje zamršene kose

 

Korak 2: Koristite prajmer za raspetljavanje

Najbolje je naneti proizvod u spreju. On će se ravnomerno rasporediti po celoj dužini kose, nakon čega će češljanje i raspetljavanje teći mnogo lakše. Najviše prozvoda nanesite na donji deo kose, poslednih petnaestak do 25 centimetara.

 

bezbolno raspetljavanje zamršene kose

 

Korak 3: Češljanje

Kada raspetljavate zamršenu kosu, najpre koristite češalj sa širokim zupcima, pa tek kasnije četku za kosu. Uvek raspetljavajte kosu počev od vrhova, tek na kraju, polako napredujući, treba da stignete do korena kose. Ne primenjujte silu, samo nežno raščešljavajte pet po pet centimetara kose.

 

bezbolno raspetljavanje zamršene kose

 

Korak 4: Vratite volumen

Kada napokon razbijete sve čvorove u kosi, ona će biti bez volumena i ravna. Ako želite da joj vratite uobičajen izgled, slobodno iskoristite omiljeni šampon za suvo pranje.

 

Kako razmrsiti kosu bez pranja?

 

Iako je lakše odmrsiti kosu kada je operete, moguće je sve ovo izvesti i bez pranja kose. Ali, ako radite sa suvom kosom, nemojte nanositi prajmere i druga sredstva na kosu, nego na češalj. Češljajte plitkim i kratkim pokretima i opet: nikada od gore ka dole. Ako počnete sa raspetljavanjem od korena, rizikujete oštećenja i lomljenje kose.

espk2, golubovy, puhha, pixland/gettyimagesplus

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.